için kaldı

'Taşerona kadroda sona gelindi'

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 720 bin taşeron işçisine verilen kadro sözünün 13 aydır gerçekleşmediğine yönelik eleştirilere, "Kesin olarak bu yerine getirilecektir. Sona gelindi" müjdesini verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Taşerona kadroda sona gelindi'

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde bakanlar milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Başbakan Yardımcısı Canikli, taşeronlara kadro verilmesi ile ilgili soruyu, “Tabii, takdir edersiniz ki çok önemli bir düzenleme, bu gerçekten, 720 bin civarında bir taşeron işçisinin kamuya aktarılması konuşuyoruz. Kesin olarak bu yerine getirilecektir. Bundan yana hiçbir kuşku söz konusu değil ancak bunun teknik düzenlemeleri için ciddi çalışmalar yapılıyor. Yani orada genel sistemi bozmayacak şekilde mevcut şu anda sisteme entegrasyonunu en sancısız şekilde yapılmasını sağlayacak çalışma yapılıyor. Sona gelindi, onu söyleyeyim, sona gelindi. İnşallah en kısa süre içerisinde verilen söz harfiyen yerine getirilecektir” diye yanıtladı.

2019'DA BİTİRECEĞİZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da hızlı tren çalışmalarıyla ilgili “Adana hızlı trenle ilgili, Adana Mersin arası, tabii ki Konya'ya kadar bağlanacak olan hızlı trenle ilgili çalışmalar başladı, 2019'da inşallah bitirmeyi hedefliyoruz. Bursa hızlı treninde de diğer etabının ihaleleri şu an yapılıyor, işlem yürüyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER