‘Nükleer silahta geriye düşemeyiz'

ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz haber ajansı Reuters'e verdiği röportajda dünya siyasetine dair değerlendirmelerde bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Nükleer silahta geriye düşemeyiz'

Nükleer silahların olmadığı bir dünya görmek istediğini ifade eden Trump, “Kimsenin nükleere sahip olmadığını görmek isteyenlerin başında geliyorum, ancak nükleer silah konusunda hiçbir zaman, dost bir ülkenin dahi gerisine düşemeyiz. Hiçbir ülkenin nükleer silahı olmaması muhteşem olacaktır, bir rüya ancak (nükleer silahlar varsa) sürünün başında biz olacağız” diye konuştu.

NATO ÜYELERİ DAHA FAZLA HARCAMA YAPMALI

Trump, daha önce İngiltere'nin AB'den çıkış süreci olan Brexit'e destek veren açıklamalarından farklı şekilde bu kez AB'den yana olduğunu söyledi. Trump, “Harika bir şey olduğunu düşünüyorum. Eğer onlar (AB üyeleri) mutluysa, AB'den yanayım” ifadelerini kullandı. İsrail-Filistin meselesinde ilk kez iki devletli çözümü tercih ettiğini açıklayan Trump, iki tarafı mutlu eden bir anlaşmadan kendisinin de tatmin olacağını kaydetti. NATO konusunda ise ABD'nin üzerindeki yükün azalması için diğer üyelerin daha fazla savunma harcamasını yapmasını isteyen Trump, bu görüşünü değiştirmediğini, “Onların (NATO üyelerinin) çok borcu var” sözleriyle gösterdi. Trump, son günlerde uluslararası kamuoyunda sıkça yer alan Kuzey Kore'nin balistik füze denemeleri konusunda Çin'in Kuzey Kore yönetimini durdurabileceğini kastederek, “Bu çok tehlikeli bir durum. Çin bunu çok çabuk sonlandırabilir” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER