'Niye vurduğumu idrak edemedim'

15 Temmuz'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı teslim almaya gelen darbeci general Semih Terzi'yi etkisiz hale getiren Astsubay Ömer Halisdemir'in şehit edilmesine ilişkin davanın en kritik sanığı Üsteğmen Mihrali Atmaca dün savunmasını yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Niye vurduğumu idrak edemedim'

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan Atmaca, özetle şunları söyledi: “Semih Terzi'nin bir, bir buçuk metre önünde yürüyordum. Arkamdan 2-3 el silah sesi. Ah diye bir ses duydum. Terzi'nin sesi olduğunu anladım. Şahin, 'ateş baskısı' diyerek, ateş etti. Halisdemir bir başka yere taşınmış, farkında değildim. Kahrolduğum nokta, Fatih Şahin'in 'etkisiz hale getirin' emri verdiğinden dolayı şehide hedef gözetmeden ateş etmem. İki el ateş ettim. Ömer'in üzerinde üniforma olduğunu bile görmedim. Şehidi, kahramanı niye vurduğumu idrak edemedim. En büyük vicdan azabım Ömer astsubayı nasıl fark etmedim diye oldu. Daha sonra Zekai Paşa birliğe geldi. Geldiğimizden haberi yoktu. Yanağımı sıktı, 'Elinize sağlık, keşke şehidimiz olmasaydı' dedi. Tabur komutanının emrine binaen ateş ettim. Şehidin darbeye karşı koymak için böyle yaptığını bilseydim bunu yapar mıydım? Biz ana karargahı temizledik. Yaptığımız iş kolay bir iş değildir.”

Atmaca'nın ardından söz alan Tabur Komutanı Binbaşı Fatih Şahin ise Halisdemir'in etkisiz hale getirilmesi konusunda bir talimatı olmadığını öne sürdü. Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir ise Şahin'e “Adını ağzına alma” diyerek Şahin'e tepki gösterdi.

TANIK OLACAK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER