Örgüt propagandası yapanlar gözaltında

İçişleri Bakanlığı, 5 bin 394 sosyal medya hesabı üzerinden terör örgütü propagandası yapan 2 bin 237 şüpheli hakkında işlem başlatıldığını ve bunlardan 118'inin gözaltına alındığını bildirdi.

GASTE24 GASTE24
Örgüt propagandası yapanlar gözaltında

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ilgili birimleri tarafından internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülüyor.

Sosyal mecrada gelişen gündem ve konular çeşitli illegal örgüt ve gruplara müzahir sosyal medya hesapları/siteleri yakından takip ediliyor.

Bu kapsamda 1-31 Ocak tarihleri arasında terör örgütü propagandası yapan 5 bin 394 hesap hakkında çalışma yapıldı.

Söz konusu hesaplardan 2 bin 756'sının FETÖ/PDY, 168'inin DEAŞ, 2 bin 185'inin PKK/KCK, 285'inin ise diğer terör örgütlerinin güdümünde faaliyet yürüttükleri tespit edildi.

Hesapları kullandıkları belirlenen 2 bin 237 şüpheli hakkında işlem başlatılırken 118'i gözaltına alındı.

Gözaltına alma işlemlerine devam ediliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER