'Erdoğan'ı dinledim emirlere uymadım' dedi: Yalancı

15 Temmuz gecesi helikopterle Doğan Medya Center'a baskın yapan darbeci askerlerden Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya, "Ben de kandırıldım. Baskın sırasında bir odada televizyonda Erdoğan'ın konuşmasını duyunca durumu anladım ve teslim oldum" derken, o gecenin kayıtları, yalanlarını ortaya çıkardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Erdoğan'ı dinledim emirlere uymadım' dedi: Yalancı

15 Temmuz kalkışma gecesi bir grup darbeci asker, Hürriyet gazetesi ile CNN Türk televizyonunun olduğu Doğan Medya Center'ı bastı. Hürriyet binasını basan darbeci askerlerin başında bulunan ve saat 05.10'da bacağından vurularak yakalanan Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya, ifadesinde, Hürriyet'i bastıktan sonra televizyonda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CNN Türk'teki konuşmasını dinleyince darbecilerden aldığı emirlere uymadığını söyledi. Oysa Erdoğan, Hande Fırat'ın kurduğu Facetime bağlantısıyla darbecilere karşı Türkiye'ye seslendiğinde saat 00.24'tü ve henüz Hürriyet'e baskın yapılmamıştı.

GÖREV, YAYINLARI DURDURMAK

Yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya, darbe girişimi gecesi Doğan Medya Center'a Sikorsky helikopterle inen 14 askerin başındaki en rütbeli isimdi. Verilen görev, 'sıkıyönetim kararları' gereğince Hürriyet ve CNN Türk'ü basarak yayınları durdurmaktı. Darbeci askerler, Hürriyet'te tüm çalışanları silah zoruyla alt kata topladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER