Ankara’dan Rusya’ya öneri: Uçuşlar 15 Temmuz tarihinde başlasın

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre hava ulaşımını kapalı tutan birçok ülke kademeli olarak uçuşları yeniden başlatırken, Türkiye’nin Rusya’ya “15 Temmuz tarihinde uçuşlara başlayalım” önerisinde bulunduğu belirtildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara’dan Rusya’ya öneri: Uçuşlar 15 Temmuz tarihinde başlasın

Moskova’da İnterfaks ajansına konuşan Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, “Biz Türkiye olarak 15 Temmuz tarihinden itibaren Rusya ile hava ulaşımını başlatmaya hazır olduğumuzu Moskova’ya ilettik. Rusya yönetimi bu niyetimizi biliyor ve şimdi onların uçak seferlerini başlatması hususunda karar vermesini bekliyoruz” dedi. Rusya tur operatörleri de Kremlin yönetiminden gelecek açıklamayı bekliyor. Rusya Başbakan Yardımcılarından Yuriy Borisov iki gün önce yaptığı açıklamada, “Dış dünya ile hava ulaşımının açılması malumunuz salgının gidişatına bağlı. Durum düzelir düzelmez biz de yolların açılmasından yanayız” demişti. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER