için kaldı

Rüzgarın Sesini Dinle...        

''Rüzgarın sesini'' dinle derim bazen kendime bazen de karşımdaki insana, ''Git rüzgarın sesini dinle, iyi gelecektir sana, yolunu çizecektir, doğru kararı verdirecektir. Git dinle rüzgarın sesini moralini yükseltecek, içini dinginleştirecektir...'' 

PARADURUMU PARADURUMU
Rüzgarın Sesini Dinle...        

''Rüzgarın sesini'' dinle derim bazen kendime bazen de karşımdaki insana, ''Git rüzgarın sesini dinle, iyi gelecektir sana, yolunu çizecektir, doğru kararı verdirecektir. Git dinle rüzgarın sesini moralini yükseltecek, içini dinginleştirecektir...'' Dinlerken rüzgarın sesini hayal et uçsuz bucaksız steplerini Rusya’nın ya da buğday başaklarının dans edişini veya git Norveç’in denizlerine balıkçı teknelerinde sarı muşambalı kıyafetleri içerisindeki balıkçıları düşle... Olmadı Husky cinsi köpeklerin çektiği kızaklarda kürklere sarınmış yoluna devam eden buzullar içerisindeki insanların yüzlerine yüzlerine vuran rüzgarın sesini hayal et... Açık denizlerde bir gemide iken duyduğun ıslık çalan rüzgarı dinle, tam da o anda İzmir’in imbatı ile içini ılıklaştır.

Sonra git suyun sesini dinle, küçük bir çayın akışındaki tatlı nağmeleri ya da büyük bir ırmağın gürül gürül akışındaki sesleri, olmadı git sahile dalgaların vurup çekilirken meydana getirdiği sesi dinle. Antalya’nın yarlarına veya İngiltere’nin güney sahillerine git, rüzgarlı fırtınalı günlerden birinde dalgaların yüksek kıyılara vuruşundaki seslerin renkliliğini dinle.

Düşün hafif çiseleyen yağmur altında sahilde yürüdüğünü... Şiddetli bir yağmurdan kaçarken bulduğun bir tentenin altında ve yavaşlayan yağmur damlaları, bir bakmışsın o anki iç sıkıntını alıp götürüvermiştir.

Çok etkilenmişimdir ben deniz kıyısında oturup bir yandan rüzgarın sesini dinlerken, senkronize bir şekilde denizin, dalgaların sesini dinlemekten. İçimde tatlı bir huzur belirir, yaşam sevincim yükselir, güzel planlar bile kurgulayabilir, hatta uzun zamandır kararsız olduğum konularda kesin kararımı vermişimdir bile farkında olmadan rüzgarın ve suyun sesini dinlerken. Hele hele rüzgar yüzüne vurduğu anda bir kadife, bir ipek dokunuşu hissini de veriyorsa üstüne üstlük... He he heyt yaşamak ne güzel şey!

Kararsız kaldığın anlar da olacak. Vicdanın ne diyor ona bak, yüreğinin sesini dinle...

Bazı zamanlarda ise o kararı beynine bırak. Yat üstüne birkaç gün, bir sabah uyandığında, tam da gözünü açmadan beynine verdiğin şeyin cevabı gelecektir sana. Derler ki ilk sesi dinle, genelde çözüm bekleyen sorunun cevabını aradığında hep iki ses gelir ya, bilemem ilk ses mi sonraki ses mi... ''Üzerine uyu'' dersin, yatarsın üstüne birkaç gece, cevap gelir nasılsa sana kendiliğinden bir sabah gözlerini açtığında...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER