Turkcell’de iki günde 180 milyon doları gördük

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, "Turkcell’de 150 milyon dolarla iki günde 180 milyon doları gördük" dedi. Sönmez, 'LetterOne, bizim için özel sektörü ve  yabancı sermayeyi temsil eden bir hissedar' dedi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Turkcell’de iki günde 180 milyon doları gördük

Dünya'dan Vahap Munyar Turkcell ile ilgili gelişmeleri  değerlendiren Sönmez, "Turkcell İletişim’de özel sektörü kenara  itmemiz de söz konusu değil. LetterOne, bizim için özel sektörü ve  yabancı sermayeyi temsil eden bir hissedar." diye konuştu.

Sönmez şu bilgileri verdi:

"Türkiye Varlık Fonu’na geçecek yüzde 26.2’nin içindeki 15’lik  bölüm, imtiyaz hakkını da getiriyor. Yani, yönetim kurulunda çoğunluğu TVF temsil edecek. Yeni yapıda LetterOne’nın Turkcell İletişim’de  hisse oranı yüzde 24.8’e çıkmakla birlikte veto hakkı olmayacak.

Telia’ya ödenecek 530 milyon dolar Citi London’a yatırılacak. Tarafların birbirleri aleyhine British Islands’da açtıklar davalar  geri çekilip, işlem tamamlanma noktasına gelince, hisse devirleri  gerçekleşecek. Para Telia’nın hesabına geçecek."

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER