için kaldı

Cezaevinden tahliye olan güzellik kraliçesi Sibel Demiralp: Mağdurken suçlu durumuna düştüm

İstanbul’da, iş insanı H.F.’nin çıplak fotoğraflarını çekerek şantaj yaptığı iddiasıyla 4 sanıkla birlikte yargılandığı davada ’şantaj’ suçundan beraat eden, ’nitelikli yağma’ suçundan ise 13 yıl hapis cezasına çarptırılan 2016 The Queen of Eurasia Güzellik Yarışması ve 2017 Perfect Models Of Turkey Güzellik Yarışması birincisi manken Sibel Demiralp (26), Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi.

POSTA POSTA
Cezaevinden tahliye olan güzellik kraliçesi Sibel Demiralp: Mağdurken suçlu durumuna düştüm

Adanalı Sibel Demiralp, 2016 The Queen of Eurasia Güzellik Yarışması ve 2017 Perfect Models Of Turkey Güzellik Yarışması birincisi oldu. Mankenlik yapan Demiralp, 2017 yılının temmuz ayında, bir akrabası ve bir mankenin de aralarında bulunduğu 4 kişi ile birlikte, İstanbul’da yaşayan iş insanı H.F.’nin çıplak fotoğraflarını çekip, şantaj yaptığı iddiasıyla tutuklandı.

İstanbul 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada tutuklu yargılanan Sibel Demiralp, şantaj suçundan beraat ederken, ’Nitelikli yağma’, ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’Kredi kartını kötüye kullanma’ suçlarından 13 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklara da aynı suçtan aynı miktarda ceza verilen dava, yapılan itiraz üzerine Bölge İdare Mahkemesi’ne gönderildi. İtirazla birlikte Demiralp’in avukatı, müvekkilinin tahliyesini istedi. Bölge İdare Mahkemesi de dosya üzerinden, geçen hafta tahliye kararı verdi. Dava dosyası halen Bölge İdare Mahkemesi’nde olan Sibel Demiralp, 3 yıl kaldığı Bakırköy Kadın Cezaevi’nden serbest kalır kalmaz memleketi Adana’ya döndü.

'Yardım istemiştim ama daha sonra iki ateş arasında kaldım'

Kendisini taciz eden iş insanı H.F.’den kurtulmak için yardım istediği akrabası Ş.S.’nin tuzağına düştüğünü öne süren Demiralp, haklılığını anlatmaya karar verdiğini söyledi. Sibel Demiralp, "Beni taciz ettiğini mahkemede de söyledim, ancak kanıtım olmadığı için iş insanına dava açılmadı. Sürekli tacize uğruyordum, kariyerimi bitirmekle tehdit ediyordu. Bir sonraki aşamanın tecavüz olduğunu biliyordum. Akrabamdan yardım istedim. Sadece sahipsiz olmadığımı hissettirmek için yardım istemiştim ancak daha sonra iki ateş arasında kaldım. Mağdurken suçlu duruma düştüm" dedi.

'Beni ailemle tehdit ettiler'

Sibel Demiralp olay günü yaşananları ise şöyle anlattı:


Cezaevinden tahliye olan güzellik kraliçesi Sibel Demiralp: Mağdurken suçlu durumuna düştüm - Resim : 1

'Hayallerimi çalanlara inat daha başarılı olacağım'

Aynı davada yargılanan diğer sanıkların halen tutuklu olduğunu kaydeden ve sosyal hayata adapte olmaya çalıştığını dile getiren Demiralp, "Tekrar hayatımı yaşayabilecek miyim, bilmiyorum. Bundan sonra hep korku olacak. Beni zor bir süreç bekliyor, çünkü kadınım. Kadın olmak, zaten hayatla savaşmak demek. Eğer kadınsan, bir yerlere geliyorsan, bir yerlerde göz önündeysen mutlaka bir bedel ödemek zorundasın. Bundan önce çok ağır bedeller ödedim, bundan sonra bitecek mi, tabii ki bitmeyecek. Buna benzer çok olay yaşayacağım. Kariyerime bundan sonra devam edeceğim. Hayallerimi çalanlara inat bundan sonra çok daha başarılı olmayı planlıyorum. Namusumu koruduğum için özgürlüğüm elimden alınsa da asılsız, yüzlerce, binlerce iftiraya uğrasam da başım her zaman dik. Vicdanım her zaman rahattı. Bundan önce kimseye boyun eğmedim, bundan sonra da eğmeyeceğim" dedi.

'Zaten dışarı çıksaydım başıma daha kötü şeyler gelebilir diye korkuyordum'

Diğerlerinin İstinaf Mahkemesi’ne başvurarak hapis cezasına itiraz ederken, kendisinin ’Pişmanım’ diyerek cezanın onanması için mahkemeye başvurduğunu hatırlatılan Demiralp, "Kendimi artık ispatlayamayacağımı düşünüyordum ve sürekli hayatımı mahveden iki tarafla da aynı mahkemede karşılaşmamak için bir an önce ne olacaksa olsun istedim. O an her şeyden vazgeçmiştim. Zaten dışarı çıksaydım başıma daha kötü şeyler gelebilir diye de korkuyordum" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER