Hrant Dink Vakfı’nı tehdit eden gözaltında

Hrant Dink Vakfı’na tehdit içerikli elektronik posta gönderen H.A., Konya’da yakalandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hrant Dink Vakfı’nı tehdit eden gözaltında

Babası ve dayısını dövmekten emniyette kaydı bulunan 25 yaşındaki işsiz H.A.’nın ilk ifadesinde, “Azeri kız arkadaşımın ‘Ermenilerin Azerilere yönelik yaptıkları’ konusundaki anlatımlarından etkilenerek o maili attım” dediği öğrenildi.

ERKEK KARDEŞİ DE YAKALANDI

Hrant Dink Vakfı’nın e-posta adresine 27-28 Mayıs tarihlerinde “Bir gece ansızın geleceğiz orayı başınıza yıkacağız. Ya terk edersiniz ya da ölürsünüz. Bu kadarını söyleyim bu sefer Rakel Dink ve avukatı ölecek” şeklinde tehdit mesajının atılması üzerine soruşturma başlatılmıştı. E-postanın Konya Selçuklu’da oturan 25 yaşındaki H.A. tarafından atıldığı belirlendi. Terörle Mücadele Şube ekipleri baskında H.A. ile birlikte erkek kardeşini de gözaltına aldı.Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Tehdit, birliğimizi, beraberliğimizi ve toplumsal barışımızı hedef alan çirkin bir provokasyondur. Faillerinin hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER