Kalorileri Telafi Edin: Diyette 'Borç Ödeme Formülü' Nedir?

Uzmanlar, diyet sırasında kalori hesabı ile yemek yemenin faydadan daha çok zarar getirdiğini söylüyorlar. Kişi, kalori hesabı yaparken mutsuz oluyor, dilediğini yiyemediği için de diyeti bozuyor. Diyette kalori hesabı yaparak kendinizi mutsuz etmek yerine tükettiğiniz fazla kaloriyi 'borç ödeme formülü' ile telafi edebilirsiniz.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kalorileri Telafi Edin: Diyette 'Borç Ödeme Formülü' Nedir?

Kalori hesabı neden zararlı?

Borç ödeme formülünün ne olduğuna geçmeden önce, diyet yaparken neden kalori hesabından uzak durmamız gerektiğine bir bakalım. 

Vücudumuzun önemli görevleri vardır. Bu görevleri yerine getirmesi ve sağlıklı kalabilmesi için de besinlerden alacağı enerji kaynaklarına ihtiyaç duyuyor. Ancak bu besin alımına oldukça dikkat etmek gerekiyor. Bu enerjinin gereğinden fazla alınması kiloya, az alınması ise sağlıksız kilo kaybına neden oluyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER