Libya Hükümeti'nden Sisi'nin tehdidine sert yanıt!

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin tehditlerine yanıt verdi. Libya Hükümeti, Sisi'nin "Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir" diyerek bölgeye yönelik operasyon sinyali vermesinin bir savaş ilanı olduğunu açıkladı.

F5HABER F5HABER
Libya Hükümeti'nden Sisi'nin tehdidine sert yanıt!

Libya hükümeti, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin "Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir" diyerek bölgeye yönelik operasyon sinyali vermesine cevap verdi. Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden yapılan açıklamada, "Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin askeri müdahale tehdidini savaş ilanı olarak görüyoruz" denildi.

"ÜLKEMİZİN İÇİŞLERİNE APAÇIK MÜDAHALEDİR"
Öte yandan, Libya ordusuna bağlı Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi Sözcüsü General Abdulhadi Dırah, Sisi'nin tehditlerine yönelik yaptığı açıklamada, "Sisi'nin, kendi tabiriyle Sirte ve Cufra'nın kırmızı çizgisi olduğunu söylediği açıklamalar, ülkemizin iç işlerine apaçık müdahaledir. Bunu Libya'ya yapılmış açık bir savaş ilanı sayıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

SİSİ, LİBYA İÇİN OPERASYON SİNYALİ VERMİŞTİ
Sisi, bugün Mısır'ın batısında Mısır Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında ordu güçlerine hitap ederek, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti. "(Libya'nın sahil kenti) Sirte ve (güneyindeki askeri üsse sahip) Cufra (kentleri) kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız." ifadelerini kullanan Sisi, askerlere, "Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun." demişti.

NE OLMUŞTU?
Libya ordusu 25 Mart'ta başlattığı "Barış Fırtınası" operasyonu kapsamında 3 Haziran'da başkent Trablus'un bütün idari sınırlarında, 5 Haziran'da da Terhune kentinde kontrolü sağlamıştı.

Ordu, 6 Haziran'da da, Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat başlattığını duyurmuştu.

SONRAKİ HABER