Günün önemli şirket haberleri

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkanı 2. çeyrek sonuçlarını açıklayan Akbank oldu.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Günün önemli şirket haberleri

Akbank (AKBNK, Sınırlı Pozitif): Akbank'ın 2019 yılının ikinci çeyreğindeki net dönem karı bir önceki çeyreğine göre %9,5 oranında azalarak 1.278mn TL'ye gerilemiş, ancak hem piyasa beklentisi olan 1.186mn TL'nin hem de bizim beklentimiz olan 1.199mn TL'nin üzerinde gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada, ticari zararın beklentimizden düşük, iştirak gelirlerinin ise beklentimizden yüksek gelmesi etkili olmuştur. İkinci çeyrek net dönem karı bir önceki yılın ilk çeyreğine göre ise %20,2 oranında azalmıştır. Ayrıntılar için tıklayınız...

Ford Otosan (FROTO, Sınırlı Negatif): Şirket yıllık izinler dolayısıyla Gölcük Fabrikasında 29 Temmuz - 17 Ağustos tarihleri arasında, Yeniköy Fabrikasında 28 Temmuz - 19 Ağustos tarihleri arasında, İnönü Fabrikalarında ise 27 Temmuz - 16 Ağustos tarihleri arasında üretime ara verileceğini bildirdi. Bu dönem zarfında fabrikalarda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir.

İş Bankası (ISCTR, Nötr): Banka tarafından 500mn TL nominal değerli 151 gün vadeli finansman bonosunun halka arz yoluyla gerçekleştirilmesi kapsamında çalışmalara başlanmıştır. Aynı zamanda, 500mn TL nominal değerli 368 gün vadeli iskontolu tahvil ihracı da söz konusu olup halka arz edilecek finansman bonosu ve iskontolu tahvile fazla talep gelmesi durumunda toplam halka arz miktarı 1,5 milyar Türk Lirası nominal değere kadar artırılabilecektir. Banka tarafından söz konusu ihraçla ilgili olarak SPK'ya gerekli başvuru yapılmıştır.

Yapı Kredi Bankası (YKBNK, Nötr): Banka tarafından toplamda 1milyar Euro (veya muadili yabancı para veya TL) nominal tutara kadar ipotek teminatlı menkul kıymetin (İTMK) SPK'dan alınacak ihraç belgesindeki izin süresince yurtdışında ihraç edilmesine ve bu ihraca ilişkin gerekli tüm yasal başvuru ve işlemler için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verilmiştir.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Adese Alışveriş Merkezleri (ADESE): Adese'nin 2019 yılının ikinci çeyreğindeki ana ortaklık net dönem karı 28,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. Geçen yılın aynı döneminde 3,5mn TL zarar açıklamıştı. Şirketin satış gelirleri %77,1 oranında, satışların maliyeti ise %77,4 oranında azalmış brüt karı ise %75,9 oranında azalarak 9,2mn TL olarak gerçekleşmiştir. Operasyonel giderleri geçen yılın aynı dönemine göre %9 oranında azalmıştır. Diğer faaliyetlerden gelirler 6,7mn TL olurken, yatırım faaliyetlerden de 63mn TL'lik net gelir kaydedilmiştir. 6,2mn TL finansman gideri ve 10,7mn TL'lik vergi gideri sonrası ana ortaklık net dönem karı 28,7mn TL olmuştur. İkinci çeyrek sonuçları ile beraber şirketin 2019 yarıyıl ana ortalık net dönem zararı 0,5mn TL olmuştur.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER