Akçansa ve Çimsa hissesinde 'AL' tavsiyesi verdi

Halk Yatırım konu ile ilgili  raporunda, Akçansa için hedef fiyatını 8,24 TL'den 12,98 TL'ye,  Çimsa için hedef fiyatını 8,30 TL'den 13,88 TL'ye yükseltirken, tavsiyeleri de 'TUT'tan 'AL'a yükselttiklerini kaydetti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Akçansa ve Çimsa hissesinde 'AL' tavsiyesi verdi

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

2019, çimento şirketlerinin talep koşullarını gözlemleyerek  maliyetlerinde yaşanan artışları satış fiyatlarına yansıtmak için  fırsat kolladıkları, ihracata yönelerek ciro performanslarını koruma  çabası içinde bulundukları ve maliyet düşürücü aksiyonlar alarak  karlılıklarını korumaya çalıştıkları zor bir dönem oldu.

Yakıt  maliyetlerinin önemli bir kısmını oluşturan petrokok ve elektrik gibi  girdi fiyatlarında görülen yükselişlerin şirketlerin marjlarını  baskıladığını ve çimento şirketlerinin zayıf finansal sonuçlar  açıkladıklarını izledik.

Ayrıca, yüksek faiz ortamı nedeniyle, borcu  bulunan çimento şirketlerinin karlılıklarının da baskı altında  kaldığını söyleyebiliriz.

Borsada işlem gören Araştırma kapsamımızda  bulunan çimento şirketlerinden, Akçansa ve Çimsa’nın FAVÖK  performanslarının dokuz aylık dönemde sırasıyla %39,6 ve %35,7  gerilediğini  FAVÖK marjlarında da yıllık bazda 9,9 puan ve 9,2 puan  daralmalar kaydedildiğini izledik. Net kar tarafında da, sırasıyla %68,4 ve %85,5’lik düşüşler yaşanırken, net kar marjlarında da yıllık  bazda 9 puan ve 14,2 puan gerilemeler yaşandığına tanıklık ettik. 

İki şirketle ilgili hisseler için tahminlerimizde yaptığımız revizyonlar  sonucu, Akçansa için 8,24 TL seviyesinde bulunan hedef fiyatımızı 12,98 TL’ye, Çimsa için 8,30 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı 13,88 TL’ye yükseltirken  ‘TUT’ yönünde bulunan tasviyelerimizi de ‘AL’  olarak güncelliyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER