için kaldı

Ali Koç'tan isyan: Artık Türk futbolunu değil, Fenerbahçe'nin çıkarlarını korumalıyım

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Antalya'daki kampta önemli açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın itirazının reddedilmesine değindi ve limit sistemiyle ilgi görüşlerini ve şikayetlerini iletti.

POSTA POSTA
Ali Koç'tan isyan: Artık Türk futbolunu değil, Fenerbahçe'nin çıkarlarını korumalıyım

Ali Koç'un Antalya'daki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yeni olan, TFF'nin, UEFA benzeri bir FFP'yi kendisine uygulaması. UEFA'nın FFP'si işleseydi ülkede, bir adım öteye gitmemiz gerekmeyecekti. FFP'nin meyve vermediği, kulüplerin tam tersi yönde gittiği yegane ülke bizimki. Tahkim'in aldığı kararlar ve bunun bazı medyalarda ele alınış şekli gerçeği yansıtmamaktadır.

"Türk futbolunu değil, kulübümün çıkarlarını korumak zorundayım"

Adil rekabet istediğini söyleyenlerin aslında nasıl adil bir rekabet içinde olmadığını dilim döndüğünce anlatayım. Artık sabır taşımız çatladı. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. Artık Türk futbolunu sporunu değil, kendi kulübümün çıkarlarını korumak zorundayım. Açıklamalarımı inşallah bazı kanallar sonuna kadar verirler.

Biz faizler konusunda bir itirazda bulunduk, Beşiktaş da bizim gibi etti. Bu arada 18 kulüp içinde faiz meselesinden en az etkilenecek kulüp de biziz çünkü bizim borcumuzun %80'i döviz kuru üzerinden.

Tahkim Kurulu'na yaptığımız açıklama Fenerbahçe'nin harcama limitlerini arttırmak ile ilgili değildi. Takım harcama limitlerinin hesaplanma yöntemine itiraz ettik. Yarın devletimiz bir çalıştay düzenleyecek. Önümüzdeki 3 günde bazı konular ele alınacak. Türk futbolunda rekabet hırsıyla gözlerini bürümüş şekilde açıkla yapan insanlar nasıl Türk futboluna katkı sağlayacak?


"Devletimiz faizler yüksek diyor"

Devletimiz faizler çok yüksek diye bas bas bağırmıyor mu? Biz, güncel piyasaya göre limitler belirlensin dedik. Bunda ne var? Harcama Limitleri ile ilgili başvurumuzu Sicil Kurulu'na yaptık. Birkaç sene sonra çökecek sistemi, sanki çökmeyecek gibi, çökeceğini de kabul ederek niye ilerliyoruz? 'Şimdi böyle gitsin, sonra bakarız' diyorlar. Dolayısıyla bunun için tahmini bir faiz rakamı kullanmanın anlamsız olduğunu ifade ettik. İşin enteresan tarafı TFF de böyle düşünüyor. Böyle düşünmelerine rağmen ne hikmetse ilerleyemiyoruz.

Yeniden yapılandırma için bu odada çeşit çeşit insan var ama bir tişörtü herkesin giymesi bekleniyor. Bütün rakiplerimizin içinde en çok borç sıkıntısı olan biziz. Ödeme yükümlülüğü yüksek olan da biziz. Bir bedenin herkese uyması mümkün değil. TFF’nin limit sistemi çökecek. Bunu dediğimizde, ‘O zaman bakarız’ diyorlar.


"Trabzonspor'a göre ayarlanmış"

Yeniden yapılandırmayı imzaladığımız an, ilk günden temerrüte düşüyoruz. Bu bizim hiçbir ihtiyacımızı karşılamıyor. 5 yıl da karşılamıyor. Ne yapacağız? 5 yıl sonra takla atacağız, bir 5 yıl daha borçlanacağız. Devlet el atmak istedi ve bankalarla yeniden yapılandırma gerçekleştirildi. Niyet tabii ki iyi, fakat sonuç iyi olmuyor. Yeniden yapılandırmayı imzalayan kulüplerden biri hariç hiçbiri memnun değil. Bu 5 yıllık süre, en çok Trabzonspor'a yarıyor. Başkanları ne kadar kötü durumda olduklarını ifade ediyordu, ne olduysa, 2019'un Mayıs ayında rahatladıklarından bahsediyor. O arada ne oldu? Trabzonspor'a göre kurgulanmış bir model.

Yolda giderken kural değişmez diyorlar ya... Tekrar gözden geçirmek zorunda olunan bir model. Gözlerimizin içine baka baka olmayacak duaya amin diyoruz. İmzalayın, yolda giderken düzelir, burası Türkiye diye de düşünebilirsiniz. O da bir bakış açısı. Biz yapamayacağımız yükümlülükleri üstlenmek istemiyoruz.


"Talebimiz hiç olmadı"

Fenerbahçe'nin harcama limitleri'nin %30'dan %40'a çıkmasına ya da %40'dan %30'a inmesine dair herhangi bir talebi olmamıştır. TFF'ye lütfen açın sorun bunu. 30'dan 40'a çıktığını ifade ettiklerinde de, bu sistemin çalışmayacağını belirttik. Bu sistemin işe yaramayacağını başından beri söylüyoruz. Fikret Orman Kulüpler Birliği Başkanı iken bu taslaklar konuşulduğunda, başkanlar limit 50 olsun diyordu. Bugün 40'dan 30'a insin diyen de aynı kulüp başkanları. O arada telefonlar mı geldi, nasıl bir algı yaratıldı, ona bakmak lazım.


"TFF bilgi sızdırıyor"

Bizim yaptığımız başvuru engellenmeye çalışılıyor. Nasıl engellenmeye çalışılıyor? TFF bilgi sızdırıyor. Fenerbahçe'nin rakamları veriliyor, limitin bu kadar üzerinde deniyor. Bu kişiler bizi arıyor, bizden haber yapmamızı istiyorlar deniyor. Bir mekanizma, Fenerbahçe'nin transferde hareket edemez duruma gelmesini istiyor. Biz de öyle öğreniyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan dışarıya bilgi sızdırılıyor.


"3 Temmuz ruhu"

Kamuoyu baskısı yaratılsın diye yine içeriden bilgiler veriliyor. Bizim artık sabrımız taştı dediğim bu. Fenerbahçe'ye, camiaya da sesleniyorum artık 3 Temmuz ruhunu tekrar diriltmenin zamanı geldi. Artık 3 Temmuz ruhunu tekrar diriltmenin zamanı geldi. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün haklarının yendiği, saldırı altında olduğu aleni olduğu bu dönemde iş başa düşüyor. 2010-2011'de haklı şampiyonluğumuzu elimizden almaya çalışan bir örgüt vardı. Şimdi başka bir örgüt, muhtemel şampiyonluğumuzu elimizden almaya çalışıyor.


"Mustafa Cengiz inşallah yalan konuşmuyordur"

Zaman zaman Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, takım ismi ağza almadan Fenerbahçe aleyhine açıklamalarda bulunuyor. Tabii taraftara tatlı gözükmek için, koltuğu sağlama almak için böyle açıklamalarda bulunuyor olabilir. Bizim de cevap vermemiz gerekiyor ama kısa süreli bir anlayış olur. Bu yaştaki adam ya bilgi sahibi değil, ya gerçekleri saptırıyor ya da yanlış bilgilendiriliyor. Mustafa Cengiz, playofftan bahsediyor. O yıllara atıf yapıyor. İnşallah yanlış bildiğinin farkına varır. Yaşınız başını almış bir kişi olarak topluma yalan konuşmuyordur. İnşallah uyarırlar kendisini.


"Luyindama, Nagatomo için menajerlik ödenmedi"

Geçen sene, Mart gibiydi. TFF'de bir tane liste yayınlandı. Bu listede Süper Lig, Spor Toto ve liglerde menajerlere ödenen rakamlar. Kimse bu listeyi araştırmadı. O sene Fenerbahçe açık ara bir şekilde yaptığı açıklamalarla 2.6 milyon Euro menajerlik ücreti ödemiş. Mustafa Cengiz şeffaflıktan bahsediyor, KAP'a bildiriyoruz diyor. Biz de mecbur olduğumuz her şeyi KAP'a bildiriyoruz. 2018 yılında yapılan bütün transferlerde, Galatasaray Kulübü 10 bin euroluk menajerlik ödemesi yapmış. Luyindama gelmiş, Nagatomo gelmiş... 2018 yılında Fenerbahçe en çok, Galatasaray en az menajerlik ödemesi yapmış. Bütün oyuncular alınmış ama topu topuna 10 bin euroluk menajerlik ücreti ödenmiş. Balıkesirspor bile 7 bin 500 euro ödemiş. Şeffaf Galatasaray budur... 


"Trabzonspor sırtını devlete dayamış"

Gelelim Trabzonspor'a... Trabzonspor sağolsun, Türkiye'de haklı rekabetin bekçisi durumunda, gün aşırı açıklamalar yapıyor. Sırtını devlete dayamış, stadını devlete yapmış olabilir. Orası bizi ilgilendirmez. Koskoca şehrin belediye başkanı, istifanın takribinde kendi takımlarının hocalarının istifasına dair çıkış yapıyor. Tüm bu karmaşayı dönüp Fenerbahçe'ye bağladılar. Bu nasıl saygısızlık? Ahmet Ağaoğlu'na soruyorum, kaç devlet kurumu stadınızda loca aldı, ne kadara aldı, ne paralar verdi? Bir adım daha öteye gidiyorum. Trabzonsporlu olmayan ama bir şekilde devlet ile iş yaptığı için loca alan iş adamları var mı? Çıkıp adil rekabet falan konuşmasın.


"Karaman'ın istifası 2 gün gazetelere yansımadı"

Bizi ilgilendiren bir şey değil. Ama böyle zorla konunun içine çekiliyoruz. Hatırlayın bizim hocamızın istifası söz konusu değil, sayın Karaman istifa etti 2 gün gazetelere yansımadı. O da bizim işimiz değil. Biz bu kavganın içine çekiliyoruz. Şampiyonluğumuzu engellemeye çalışıyorlar. Kısır çekişmeleri bırakın, neyin ne olduğunu daha iyi anlayın. Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş diye bir laf var, öyle bir dönemden geçiyoruz.


"Şampiyonluğumuzu engellemek istiyorlar"

3 Temmuz'da şampiyonluğumuzu elimizden almaya çalıştılar. Şimdi de şampiyon olmamızı engellemeye çalışıyorlar. Neyin ne olduğunu artık anlayın. TFF'nin Allah yardımcısı olsun. İnşallah en bağımsız kararları verebiliyorsunuzdur.

Beşiktaş'ın faizlerle ilgili bir talebi var, biz ve bir kulüp daha destekliyoruz diye yazı yazdık. Bir rakibin ihtiyacı varsa, ben de desteklerim. Fenerbahçe'den bu kadar mı korkuyorsunuz? Medyanızla, siyasi gücünüzle saldırıyorsunuz. Yazık, hakikaten yazık.


''Comolli bunca zaman Twitter açmamış, neden şimdi açıyor?"

Comolli ile devam ediyoruz. Bana sorarsanız, yaptığı açıklama özünde yanlış bir açıklama. Sosyal medyada çok yüklenildi. Benim yapacağım bir açıklama ile onun endişeleri giderilebilirdi. Bu kadar Twitter hesabı açmamışsın, transfer yaptık, şimdi mi açtın?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER