için kaldı

Rusya’dan yeni hava üsleri

ABD’nin Suriye’nin kuzeyinden çekilmesinin ardından Rusya’nın kontrolü altına giren Sarrin askeri üssüne her türlü askeri uçağın iniş yapabilmesi için çalışmalar başladı. Lazkiye ve Tartus’ta hava üsleri bulunan Rusya, Kamışlı ve Sarrin ile bölgedeki hava gücünü arttıracak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya’dan yeni hava üsleri

Suriye’de Fırat’ın doğusunda ABD’nin terk ettiği askeri üslerin peş peşe Rus kontrolü altına geçmesinin ardından Rusya’dan ülkenin kuzeyindeki hava gücünü genişletme hamleleri geliyor. Son olarak Menbiç ve çevresini kontrol eden Sarrin’deki eski Amerikan üssü buradaki havaalanıyla birlikte Rus ordusunun kontrolüne geçti. Sarrin üssüyle ilgili RIA haber ajansına dün açıklama yapan bölgedeki Rus komutan Safar Safarov, “(Sarrin’deki) Metras hava üssü pisti şu anda her çeşit uçak tarafından kullanılabilir duruma getiriliyor. İleride bu havalimanı kuzeydeki lojistik merkez olacak. Alan tam teşekküllü çalışmaya başladığında buraya Rus birlikleri de sevk edilecek” ifadesini kullandı.

Safarov, “Sarrin üssüne girdiğimizde buradaki dizel jeneratör bile hâlâ çalışıyordu. Ayrıca mutfak araç gereçleriyle masalardaki bilgisayarları dahi götürmemişler. Tüm bunları olduğu gibi teslim almış olduk” ifadelerini kullandı.

KAMIŞLI DA GENİŞLİYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER