Denizli'de bulundu! 'Heyecan verici...'

Denizli'nin Tavas ve Beyağaç ilçelerinde bilim insanları tarafından yapılan yüzey araştırmalarında 7 ila 9 milyon yıl önce yaşadığı tahmin edilen karıncayiyen ve fil gibi hayvanların da aralarında bulunduğu 8 farklı hayvan fosili bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Denizli'de bulundu! 'Heyecan verici...'

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İhsan Aytek başkanlığında Pamukkale Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Hitit Üniversitesi’nden paleoantropolog, paleontolog ve jeologlardan oluşturulan ekip, 3 yıl önce Denizli'nin Beyağaç ve Tavas ilçelerinde fosil bulmak için yüzey araştırması başlattı.

Yapılan araştırmalarda, 7 ile 9 milyon yıl öncesine ait fil ve karıncayiyen fosilleri bulunurken, aynı bölgede daha önce de zürafa, sırtlan, ceylan ve at fosilleri bulundu. Ayrıca aynı ekip tarafından Merkezefendi ilçesinde yapılan araştırmada da Pleistosen dönem olarak adlandırılan çağda 1,2 milyon yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen mamut fosili de tespit edildi.

'HEYECAN VERİCİ FOSİLLER BULUYORUZ'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER