Bakan Çavuşoğlu: Dengeler değişti

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Barış Pınarı harekâtı sürecinde beş gün içinde dünyanın en büyük iki gücüyle masada anlaşmaya vardığını belirterek, bu mutabakatların Türkiye’nin ulusal güvenliği açısından öneminin diplomasi ve siyasi başarı olarak tarihe geçtiğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Çavuşoğlu: Dengeler değişti

Çavuşoğlu, AA Editör Masası’nda gündeme ilişkin şunları söyledi:

ULUSAL GÜVENLİK ÖNEMLİ

“Türkiye beş gün içinde dünyanın en büyük iki gücüyle masada bir anlaşmaya varmıştır. Mutabakat sağlamıştır. Bu mutabakat bizim ulusal güvenliğimiz için çok önemlidir ama diplomasi ve siyasi başarı olarak da tarihe geçmiştir. Büyük bir oyunu bozduğumuz, orada kurulacak bir terör devletini engellediğimiz için bu tepkiler şiddetli gelmeye başladı. Buna da en çok İsrail ve Fransa gibi ülkeler bozuldu. Harekâtın meşruiyeti kabul edilmiştir. Burada bu statüko şu anda muhafaza edilecektir siyasi bir çözüme kadar. ABD, ‘YPG’lileri tamamen çektik’ diye yazılı bir şekilde de bildirdiler.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER