için kaldı

Kılıçdaroğlu'ndan 'erken seçim' sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında "Erken seçim talebiniz var mı?" sorusuna, "Zaten yönetemiyorlar. Onların şartlar daha da ağırlaşmasın diye erken seçime gitmesi gerekiyor. Fatura kime çıkıyor, garibana çıkıyor" diyerek cevap verdi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu'ndan 'erken seçim' sorusuna yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın programına konuk oldu.

Programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Işık'ın "Erken seçim talebiniz var mı?" sorusunu yanıtladı.

"Zaten yönetemiyorlar. Normalde onların şartlar daha da ağırlaşmasın diye erken seçime gitmesi gerekiyor" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Adama 1168 TL veriyorsunuz. 30 gün geçineceksiniz! 4 kişilik bir aile düşünün, çocuğun okula gittiğini düşün. Günde 39 TL para ile. Bu adam nasıl geçinecek? Bunlarda vicdan var mı? Vicdan dediğimiz kavram bunlarda var mı? 39 TL'ye mahkum ediyorlar. 1 kişi, 2 kişi değil, 2 milyon kişi 39 TL'ye mahkum ediyorsunuz sizç Bu adam nasıl geçinecek Allah aşkına? Kira ödeyecek, çocuğuna defter kalem alacak. Milyonlarca çocuğun bilgisayarı yok. Bunlar demiyorlar mıydı? Türkiye uçuyor, Türkiye büyüyor. Saray'a, yandaşa, havuz medyasının yandaşlarına her türlü imkan var. Berbere, manava, kapıcıya niye yok. 


"Azerbaycan'ın her koşulda yanındayız"

Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan çatışmalara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Azerbaycan'ın toprakları işgal altında olduğunu söyledi.

Ermenistan'ın işgal ettiği topraklarla ilgili haksız bir şekilde hakimiyet kurmak istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Böyle bir ortamda hangi devlet olursa olsun Azerbaycan'a destek vermesi lazım. Azerbaycan'ın her koşulda yanındayız" diye konuştu.

"Filistin toprakları işgal ediliyor"

Kılıçdaroğlu, uluslararası hukukun güçlü devletlerin tahakkümü altına olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

Her zaman bu eleştiri var. Filistin toprakları sürekli işgal ediliyor. Oradaki Filistinliler sürülüyor, bu bütün dünyanın gözünün önünde oluyor. Dünyanın en büyük egemen güçlerinden birisi de Filistin toprakları işgal edilirken onlara destek veriyor. Ama biz milli kurtuluş savaşını veren ülkenin insanları olarak, o mücadeleyi hangi koşullarda verdiğimizi de bilen insanlar olarak, Filistin halkının da yanında olacağız, Azerbaycan halkının da yanında olacağız.
"Saray'da oturan vatandaşın ne yaşadığını bilemez"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinin de değinen Kılıçdaroğlu, "Ne olursa olsun bu ülkede 700 bin üzerinde kahvehane var. 1,5-2 milyon kişi gelirlerini buradan sağlıyor. Siz bu insanların dükkânlarını kapattınız. Pandemi var diye. Sonra açıldı. Dükkânı kapatırken iktidar şu soruyu sordu mu? Dükkânını kapat kiranı 3 ay ben ödeyeceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Anayasada devletin esnaf ve sanatkârların yanında olduğunu belirten bir madde olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

Siz anayasayı çiğniyorsunuz. Ben kahvehanecilerin sesi oldum. Bütün garibanların sözcülüğünü yaparım. Gidin kırtasiyecilere sorun ne durumdalar? Saray'da oturanlar bunları bilemez. Ben bu süreç içerisinde şoförler, kahvehaneciler, servisçiler, apartman görevlileri ile konuştum. Bunların bir sorunu var mı diye düşündüler mi? Borç alan emir alır diyorlar ya. Bütün emirleri oradan alıyorlar. Berberler için şöyle; dükkânları kapandı uzun süre. Bunlar nasıl geçindi? Bunların kirasını ödeyelim diyen oldu mu? 3-6 ay kira almayalım dediler mi? Taksiciler. Bir taksici 3 aileyi geçindirir normal koşullarda. 24 saat çalışır sıra ile görev yaparlar. 3 ay, 6 ay çalışamadılar. Dediler mi? Senin kredin ne oldu, ne yapıyorsun? Vatandaşa dükkânını kapat diyorsun.
Bu 5'li çetenin garanti ücretten aldığı para ne kadar biliyor musunuz? 7 milyar TL! 7 milyar TL'ye yaklaşan parayı alma, ben bunu vatandaşa dağıtacağım de. Berbere, taksiciye fedakârlık yap diyorsun! O beylere gelince hayır diyorsun.

"AKP ve MHP'nin oylarında ciddi düşüş var"

Güvendikleri anket kuruluşlarına kamuoyu yoklaması yaptırdıklarını da açıklayan Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP oylarında düşüş olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, kararsızlarda ciddi bir yükselişin olduğunu da belirterek, "Bizim oylarda da artış var ama doğruları söylemek gerekirse çok yüksek bir artış yok. Vatandaş şu anda gözlüyor" ifadelerini kullandı.

 

SONRAKİ HABER