Türkiye’yi global pazarlara taşıyacaklar 

110’u aşkın üyesiyle Türkiye’yi global pazarlara taşıma hedefi doğrultusunda faaliyet gösteren Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey/ABFT), 16. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nı İstanbul’da gerçekleştirdi. Türkiye’de 50 milyar doların üzerinde yatırım yapan AmCham Türkiye üye şirketleri yaklaşık 100 bin kişiye istihdam sağlıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye’yi global pazarlara taşıyacaklar 

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey/ABFT) 16. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 19 Şubat 2020 günü İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantının açılış bölümünde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, ABD Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield ve PepsiCo Global Çeşitlilik ve Dahil Etme Başkanı Ümran Beba Amerikan şirketleri ile bir araya geldi.  

Genel Kurul açılış konuşmasını gerçekleştiren AmCham Turkey/ABFT Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, uluslararası yatırımcılar olarak Türkiye’nin potansiyeline büyük inançları olduğunu vurguladı. Üye şirketlerin Türk ekonomisine kattıkları değeri vurgulayan Turnaoğlu: “Derneğimize üye 110’u aşkın Amerikan şirketi ile birlikte Türkiye’yi global pazarlara taşıyan güç olarak kendimizi konumlandırdık.” dedi.

Bu gücü Türkiye ekonomisine 3 farklı alanda katkı sağlamak için kullandıklarını ifade eden Turnaoğlu, Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesi için yarattıkları değeri şu ana başlıklar altında sıraladı:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER