için kaldı

Ender Saraç Meclis'te açıkladı: Obezite gerçekleri

Nazilli civarında obez olan yaşlı yok, hepsi fit. Testosteron düştü, bütün erkekler memeli oldu. Obezite artışı erkeklerin erkekliğini öldürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ender Saraç Meclis'te açıkladı: Obezite gerçekleri

TBMM Obezite Araştırma Komisyonu’nun dinlediği Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, obezite ile ilgili ilginç tespitlerde bulundu. Saraç’ın anlattıkları Meclis tutanaklarına özetle şöyle geçti:

* İstanbul, Ankara, İzmir, hatta Doğu Anadolu’da Maraş’ta, Antep’te herkesin göbek bel civarı artmış, inanılmaz bir obezite var. Tansiyon, şeker, insülin direnci ilacı vesaire, kan sulandırıcı gırla ilaç kullanılıyor. Bu bir kere hem ekonomik bir kayıp, artı erkeklerin erkekliğini öldürüyor, bayanların düzenini bozuyor.

* Uzun yaşayanlara bakalım, Okinawa’ya, Girit Adası’na... Ülkemizde, özellikle Nazilli civarında obez olan yaşlı yok. 70 yaşın üstünde, 80, 90, 100 var, hepsi fit insanlar.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER