ABD'de tüketici güven endeksi haziranda beklentileri karşılayamadı

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, haziranda geçen aya göre yüzde 8 artarak 78,1 seviyesine yükseldi ancak piyasa beklentisinin altında bir seyir izledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD'de tüketici güven endeksi haziranda beklentileri karşılayamadı

Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırladığı haziran ayına ilişkin tüketici güven endeksi nihai verilerini açıkladı.

Buna göre, tüketici güveni haziranda bir önceki aya göre yüzde 8 artarak 78,1 değerine yükseldi. Bu dönemde tüketici güven endeksi verisi aşağı yönlü revize edilirken, endekse ilişkin öncü veri 78,9 olarak açıklanmıştı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle mart ve nisanda düşüş gösteren mayıs ayında ise toparlanmaya başlayan verinin, haziranda 79 değerini alması öngörülüyordu. Endeks, mayıs ayında ise 72,3 seviyesinde gerçekleşmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER