Meme Büyütme Estetiği ve Yöntemleri

Günümüzde meme büyütmenin ideal yolunun protez kullanmak olduğuna dikkat çeken Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan meme büyütme estetiğinde kullanılan yöntemleri anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meme Büyütme Estetiği ve Yöntemleri

Yağ enjeksiyonlarıyla da meme büyütme yapılabilir. Operasyon öncesi muayenede protezin kas altına mı yoksa üstüne mi konulacağına karar verilmeli. Silikon protezler hangi alana yerleştirilirse yerleştirilsin emzirmeye engel bir durum teşkil etmez. Örneğin, ABD ve Avusturalya’da iri göğüsler tercih edilirken, toplumumuzda genellikle doğal ve normal sınırlarda beğeniliyor. İdeal memenin rakamsal ölçüleri vardır. Örneğin göğüs ucunun çapı 3.8 ila 4.2 cm’dir. Diğer taraftan meme ucu ile meme alt kıvrımı arasındaki mesafe 7 ila 9 cm’dir. İman tahtasının üzerindeki boyun çukuru ile meme ucu arasındaki mesafe ise 18 ila 21 cm’dir. Yine aynı şekilde her iki meme ucu arasındaki uzaklık 18 ila 21 cm arasındadır. Her iki meme ucu ve bu çukurluk arasında eşkenar bir üçgen çizilebilir.

Meme hacminin yüzde 55’i alt kısımda, yüzde 45’i ise üst kısımda bulunur. Bunu Paris’teki Louvre Müzesi’ndeki Venüs heykelinde de görebiliriz. İdeal meme rakamsal ilişkilerin yanı sıra kişinin boyu, kilosu ve göğüs kafesinin yapısıyla şekline de uyumlu ve dengeli olmalı.

İLK KEZ 1895 YILINDA YAPILDI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER