Emekliler yüzde 1.5 promosyon istiyor

2020 yılında banka promosyonlarıyla ilgili sözleşmesi bitecek emekliler, yeni dönemde her yıl için maaşın yüzde 1.5’u kadar promosyon istiyor. Türkiye Emekliler Derneği, konuyla ilgili taleplerini önümüzdeki günlerde hükümete de iletecek. Türkiye’de halen 12 milyon 850 bin emekli bulunuyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Emekliler yüzde 1.5 promosyon istiyor

Emekli maaşları karşılığında bankalardan promosyon uygulaması, 2017 yılı Şubat ayında başlamıştı. SGK ile bankalar arasında varılan anlaşmayla, bin  lira altında emekli maaşı alanlara 300 lira, 1000-2000 lira arası 375 lira, 2 bin lira üzerine 450 lira promosyon verileceği açıklanmıştı. Verilen promosyonlar karşılığında, emekli aylıklarının 3 yıl için aynı bankalarda tutulması yükümlülüğü bulunuyordu. Bu 3 yıllık süre, 2020 yılı Şubat ayı itibariyle bitmiş olacak. 

HER YIL VERİLSİN

Süre bitiminin yaklaşmasıyla birlikte Türkiye Emekliler Derneği de konuyla ilgili bir dosya hazırladı. Dernek yeni dönemde bu konudaki talebini ise her yıl promosyon verilmesi olarak belirledi. Buna göre, başlangıç noktasında, tüm emeklilere aylık aldıkları net aylığın yüzde bir buçuğu kadar promosyon verilecek. Buna göre, aylık bin lira alan bir emekliye yıllık 150 TL promosyon verilecek. Üç yılda ise bu rakam minimum 450 TL’ye çıkacak. İkinci talep ise promosyonlarla ilgili bir komisyon kurulması. Bu komisyonda Sosyal Güvenlik Kurumu ve bankaların yanı sıra Türkiye Emekliler Derneği de bulunacak. Komisyon, promosyonla ilgili tüm konularda karar verici durumda bulunacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER