Cilt Sarkması Nasıl Önlenir? İşte Püf Noktaları...

Zamanla genetik faktörler, yaşam şekli ve yanlış beslenmenin etkisiyle yüz bölgesinde sarkmaların meydana gelebiliyor. Güzellik Koçu Aylin Çetinkaya, cilt sarkmasını önlemek için önemli ipuçları verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cilt Sarkması Nasıl Önlenir? İşte Püf Noktaları...

Kolajen ve elastin çok önemli

Sarkmanın temel nedeni zamanla kolajen ve elastinin azalmasıdır. Vücuttaki ana yapısal proteinlerden biri olan kolajen ‘cildin temel yapı taşı’ olarak kabul ediliyor. 20’li yaşlardan itibaren kolajen üretimi her yıl yüzde 1 oranında azalmaya başlar. Bunun üzerine elastin de kaybedilir. Elastin, elastik liflerin içinde bir yay gibi sarılıp geri dönen ve cilt gerildikten sonra 'geri sıçrama' etkisini yaratan bir proteindir. Yani ciltte yeteri kadar elastin varsa deriyi çekip bıraktığınızda eski haline döner. Yaş ilerledikçe kolajen ve elastin azaldığı için ciltte gevşeklikler, sarkmalar, kırışıklıklar, renk solmaları, esneklik kaybı ortaya çıkar. 

Kronik stres ve yer çekimi de sarkmayı tetikliyor

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER