Yurttan kar manzaraları

Aralık ayında doğu Anadolu adeta donuyor.

F5HABER F5HABER
Yurttan kar manzaraları

Aralık ayında doğu Anadolu adeta donuyor.

Doğu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle de Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da 373 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı. Erzurum, gece saatlerinde ölçülen sıfırın altında 19 derece ile Türkiye'nin en soğuk ili oldu. Ardahan'da da kar yağışı etkili oldu. Yollar, caddeler, sokaklar beyaz örtüyle kaplandı. Hatta o kadar şiddetliydi ki eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Hava buz kestiği illerden biri de Artvin. Yoğun kar yağışının etkili olduğu kentte, özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 50 santime ulaştı. Kalınlık şehir merkezinde ise 20 santimi buldu. Ardanuç ve Şavşat ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

AĞRI

Ağrı'da ise, kar yağışı vatandaşı ilginç yöntemler üretmeye sevk etti. 100 haneli Ağadave Köyü'nde geçimlerini çiftçilikle sağlayan vatandaşlar yaz mevsimi boyunca biçtikleri otları köyün dışında yüksek kesimlere topladı. Her yıl olduğu gibi kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber tahta ve plastik malzemelerden kızak yapan köylüler, otlarını daha kolay bir şekilde evlerine götürdü.

Zaman zaman naylonların da kullanıldığı ve oldukça ilginç olan ot taşıma yöntemi köylülere büyük kolaylık sağlıyor.

(İHA)

SONRAKİ HABER