için kaldı

Corona virüsle ilgili en çok merak edilen 3 soru ve cevapları

Corona virüs havaların ısınmasıyla sona erecek mi? Çocuklar neden daha hafif atlatıyor? Sağlıklı gençleri neden öldürüyor? İşte Corona virüs hakkında herkesin merak ettiği sorular ve cevapları...

POSTA POSTA
Corona virüsle ilgili en çok merak edilen 3 soru ve cevapları

Çocuklar neden hafif atlatıyor?

Bunun, çocukların anatomik gelişimlerini tamamlamamış olmalarından kaynaklandığı düşünülüyor. Çünkü koronavirüs, sorun yaratmak için hücre yüzeyinde bir proteine ihtiyaç duyuyor. Bu amaçla ACE-2 isimli bir enzim kullanıyor. Çocukların akciğerlerinde üst solunum yollarına göre bu enzimden daha az var.

Corona virüsle ilgili en çok merak edilen 3 soru ve cevapları - Resim : 1

Hava ısınınca geçecek mi?

Koronavirüs Çin’de dondurucu soğuklarda ortaya çıktı. Genellikle grip yazın görülmediğinden koronavirüsün de kaybolması bekleniyor. İnsan bedeninin bağışıklık gücü hava ısındıkça yükseliyor. Araştırmalara göre; yayılma hızı yazın azalsa bile virüs tehlikesi bir anda kaybolmayacak. Çünkü virüs aynı anda İzlanda’da da Brezilya’da da yayıldı.

Corona virüsle ilgili en çok merak edilen 3 soru ve cevapları - Resim : 2

Sağlıklı gençleri neden öldürüyor?

Uzmanlara göre gençlerde ölümcül olması iki nedene bağlı:

1- Imperial College London araştırmaları, virüslere karşı dayanıklılığın genetik özelliklere göre değiştiğini gösteriyor. 2- Virüse maruz kalma süresi ölümcüllük derecesini belirliyor. Virüs bulunan ortamda ne kadar az kalınırsa o kadar az etkili oluyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER