19 Mayıs Salı günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bu hafta sokağa çıkma yasağı 4 gün mü?

Sokağa çıkma yasağı hakkında merak edilenler sürüyor. Corona virüsü tedbirler kapsamında hafta sonları için alınan sokağa çıkma yasakları sürüyor. Normalleşme sürecinin ilk haftası başlarken, yaklaşan 19 Mayıs’ın resmi tatil olması nedeniyle bu hafta sokağa çıkma yasağı 5 gün mü olacak? soruları arttı.

VATAN VATAN
19 Mayıs Salı günü sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bu hafta sokağa çıkma yasağı 4 gün mü?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu Salı gününe denk gelmesi corona virüs nedeniyle 4 günlük sokağa çıkma yasağı gelip gelmeyeceği sorularının sorulmasına neden oldu. AVM’ler ve kuaförlerin açılmasıyla bugün 'normalleşme'nin ilk günü yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine bugün 7. kez toplanıyor. Bazı illere seyahat yasağının kaldırılması ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma yasağı gelmesi gündemde. İşte detatlar… 19 MAYIS SALI GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?  19 Mayıs 2020'de tarihi ve haftsonu günlerini kapsayan dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 7. kez telekonferans yöntemiyle Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı gerçekleşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında 19 Mayıs’la birlikte hafta sonu sokağa çıkma yasağının 4 güne uzatılmasının da konuşulmasına kesin gözüyle bakılıyor. Toplantının ardından sokağa çıkma yasağının süresi belli olacak. TATİL BÖLGELERİNDE ALINACAK TEDBİRLER DE KABİNE’YE SUNULACAK Milliyet'in haberine göre, Erdoğan’ın alınacak haftalık kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla açıklayacağı toplantıda, salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanması ve son toplantıda seyahat yasağının kaldırıldığı 7 kente yenilerinin eklenmesi bekleniyor. 65 yaş üstü vatandaşlar için dün uygulanan dört saatlik sokağa çıkma izninde ortaya çıkan durum ile bu iznin devam edip etmeyeceği de toplantıda ele alınacak. Kısıtlamanın sürdüğü 24 ildeki duruma dair değerlendirmelerin ardından bazı illerin de seyahat yasağı kapsamından çıkarılabileceği kaydediliyor. Toplantıda özellikle bayram sonrası hareketlenmeye başlaması, YKS ve LGS sonrasında ise yoğunlaşması beklenen tatil bölgelerinde alınacak tedbirler de Kabine’ye sunulacak. Ancak sınav tarihlerinin ertelenmesine ilişkin bir gündem yok. Turizm Bakanlığı’nın çalışmaları kapsamında turizm sezonunun en az zararla atlatılması için alınacak tüm tedbirler de toplantıda görüşülecek. Diğer iller için de kademeli ve kontrollü esnetme formüllerinin gündeme geleceği kabinede, 7 ilde son bir haftada yaşanan durumun yanı sıra kurallara uygun hareket edilip edilmediği konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu brifing verecek.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER