İngiliz Kraliyet Ailesi Prens Harry krizine çözüm için "zirvede" bir araya gelecek

İngiliz Kraliyet Ailesi Prens Harry ile eşi Meghan Markle’ın unvanlarını ve görevlerini bırakacaklarını duyurmasıyla başlayan krizi çözmek için Kraliçe 2. Elizabeth’in riyasetinde toplanacak.Ülkenin kuzey doğusundaki Norfolk'un Sandringham köyünde yapılacak toplantıda, Harry - Meghan çiftinin "gelecekteki rollerinin" belirleneceğini belirtiliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İngiliz Kraliyet Ailesi Prens Harry krizine çözüm için "zirvede" bir araya gelecek

Kraliçe 2. Elizabeth’in başkanlık edeceği toplantıya Veliaht Prens Charles, tahtın sonraki varisi Prens William başta olmak üzere ailenin önemli üyeleri katılacak. Prens Harry toplantıya bizzat katılırken, Meghan Markle’ın oğluyla bulunduğu Kanada’dan telefonla bağlanması bekleniyor.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre çiftin aldığı kararı kendisinden izin almadan kamuoyuyla paylaşmasına kızgın olan Kraliçe, baş gösteren krizin monarşiye zarar vermesini önlemek için birkaç gün içinde çözüm üretmek istiyor.

Kraliçe’nin bir endişesinin de çifte aldıkları kararı uygulama izni verilmemesi durumunda, Prens Harry’nin veya eşinin basına vereceği bir röportajla kraliyet ailesine darbe vurması olarak gösteriliyor. Çiftin böyle bir röportajda aileyi ırkçılıkla suçlayabileceği iddia ediliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER