Ermenistan'ın 2 savaş uçağını düşürdüler

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilim sürüyor. Sınır hattındaki yapılan çatışmalarda Ermenistan ordusuna ağır darbe vuruldu, Ermenistan'ın S-300 füze savunma sistemlerinden biri Azerbaycan ordusu tarafından kullanılamaz hale getirildi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Ermenistan'ın 2 savaş uçağını düşürdüler

Son dakika haberleri ile birlikte, Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, gece boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiği aktarıldı.

ÇATIŞMALAR GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Gün boyu yaşanan şiddetli çatışmalarda Azerbaycan ordusu, özellikle Fuzuli kentinin Ermeni güçlerinden temizlenmesi için operasyonlarına devam etti.

Ermeni güçlerinin Fuzuli-Cebrail ve Ağdere-Terter yönlerinde kaybettiği mevzileri geri almak için gerçekleştirdiği saldırılar başarısız olurken, Ağdere yönündeki Madagiz bölgesinden hareket eden zırhlı araç konvoyu ve onlara destek veren topçu bataryası Azerbaycan Hava Kuvvetlerine bağlı unsurlar ve kara birlikleri tarafından imha edildi.

NOKTA ATIŞIYLA VURULDU 

Azerbaycan ordusu, Hocavend bölgesinde konuşlu Ermenistan ordusunun 3. Martuni motorlu piyade alayını imha etti, aynı bölgedeki 1'inci alay 3'üncü taburunun komuta gözlem mıntıkası nokta atışıyla vuruldu.

Uluslararası haber ajansları Ermenistan'a ait iki savaş uçağının düşürüldüğünü duyurdu! Azerbaycan ise bu iddiayı hemen yalanladı. Azerbaycan'dan yapılan açıklamaya göre uçaklar dağa çarpıp parçalandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın S-300 füze sistemlerini Erivan'dan Azerbaycan ordusunun operasyon yürüttüğü bölgelere doğru harekete geçirdiği yönünde istihbarat alındığını, bu sistemlerin işgal altındaki topraklara girer girmez imha edileceğini açıkladı.

 

 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER