Taşlar yerinden oynuyor !

Anadolu'nun arkeolojik mirası “Taşlar Yerinden Oynuyor: Avrupa’nın Neolitik Köprüsü Anadolu” projesiyle gün yüzüne çıkıyor. AB desteği olan proje dün basına tanıtıldı.

F5HABER F5HABER
Taşlar yerinden oynuyor !

İstanbul Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü - iFEA, Ankara İMEÇE - İnsan, Mekân, Enerji ve Çevre Derneği ve İstanbul BABiL Toplum, Kültür, Sanat Çalışmaları ve Belgesel Sinema Derneği işbirliğiyle hazırladığı “Taşlar Yerinden Oynuyor: Avrupa’nın Neolitik Köprüsü Anadolu” başlıklı projeye AB- Türkiye Kültürlerarası Diyalog Programı kapsamında destek alarak koordinasyonunu üstlendi.

Haber3'te yer alan habere göre; Taşlar Yerinden Oynuyor Projesi, Türkiye’de toplumun arkeolojik varlıklara yönelik farkındalığını arttırmayı ve Anadolu’nun arkeolojik mirasının tanıtımına bir belgesel filmin yapımına olanak vererek uluslararası vurgu kazandırabilmeyi amaçlıyor.

Projenin koordinatörlüğünü, İMECE yönetim kurulu üyesi Jale Mekiş Diker üstlendi. Hazırlanan belgesel çok yakında, önce Türkiye’de, sonra da yurt dışında gösterilecek ve uluslararası film festivallerine katılacak.

SONRAKİ HABER