Emine Erdoğan’ın çocuklar için yaptığı eser 500 bin liraya alıcı buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Atıktan Sanata Projesi, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında oluşan atık materyalin, sanat eserlerine dönüştürülmesi fikriyle oluştu. İlk kez bir inşaat sahasında, bir sanat atölyesi kuruldu. Bugüne kadar 10 ton atık geri dönüştürüldü. Bu çalışmalar sonucunda, 'botanik', 'moda', 'heykel' ve 'kullanılabilir ürün' kategorilerinde çeşitli eserler ortaya çıktı. Bunların satışından elde edilecek gelir, sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Emine Erdoğan’ın çocuklar için yaptığı eser 500 bin liraya alıcı buldu

Emine Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nda himayesinde yürütülen, "Sıfır Atık Projesi”nden ilham alınan "Atıktan Sanata" (ARTWİST) adlı projenin tanıtımına katıldı.

Tören öncesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile birlikte İGA'nın ev sahipliğinde oluşturulan sergiyi gezen Erdoğan, müzayede satışının ardından tüm gelirleri Çocuk Destek Merkezleri (ÇODEM) yararına kullanılacak ileri dönüşüm eserlerini tek tek inceledi. Erdoğan, sanatçılardan eserleriyle bilgi aldı.

Emine Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'nin dünyaya açılan bir kapısı olduğunu, buradan verecekleri her mesajın, dünyaya sundukları bir vizyonu ifade ettiğini belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER