Sapanca Gölü doldu, su tahliyesi başladı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, aralıklarla devam eden yağışlarla birlikte Sapanca Gölü'nde su seviyesi maksimum seviyeye ulaştı. Kapaklar açılarak, Çark Deresi’ne su tahliyesine başlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sapanca Gölü doldu, su tahliyesi başladı

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin verilerine göre, su seviyesi bugün 32,26 metre olarak ölçüldü. Sapanca Gölü’nde suyun maksimum seviye olan 32,20 metreyi geçmesi üzerine kapaklar açılarak, Çark Deresi’ne su tahliyesine başlandı. Su seviyesinin maksimum seviyenin üzerine çıkması ile birlikte sahilde bulunan İnsan Hakları Parkı’nın ön kısımları ile sahil bandının kotası düşük olan bazı kesimleri sular altında kaldı.

Sapanca Gölü doldu, su tahliyesi başladı - Resim : 1

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi yetkilileri, “Sakarya’nın en önemli içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nün maksimum su alma seviyesi 32,20 metredir. Suyun doğru kullanımı ve Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklara yaptığı doğru yatırımlarla birlikte Sakarya uzun yıllar su sıkıntısı çekmeyecek bir şehirdir. Bugün Sapanca Gölü’nün geldiği 32,26 metre su seviyesi yüksekliği ile bu durum kanıtlanmış olmakla birlikte suyun bu kadar çok kullanıldığı dönemde kaynaklarda bulunan su miktarı artış göstermiştir” dedi.

Sapanca Gölü doldu, su tahliyesi başladı - Resim : 2

SAPANCA’DA SESSİZLİK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER