için kaldı

Alman ekonomisinde yüzde 0,1 küçülme beklentisi

Almanya’nın önde gelen ekonomi enstitülerinden Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü (IfW), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ekonomik etkisinden dolayı Alman ekonomisinin bu yıl 2009 finansal krizinden bu yana ilk defa yüzde 0,1 küçülebileceğini duyurdu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Alman ekonomisinde yüzde 0,1 küçülme beklentisi

IfW, bu yıl için Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyüme tahminini yüzde 1,1'den yüzde eksi 0,1’e düşürürken 2021 büyüme beklentisini 1,4’ten 2,3’e yükseltti.  IfW’den yapılan açıklamada, Almanya ekonomisine ilişkin daha önce paylaşılan ve 2020-2021'yi kapsayan büyüme tahminlerinde ilkbahar döneminde

güncelleme yapıldığı da belirtildi.

Açıklamada, koronavirüsün yayılmasının Alman ekonomisi üzerinde önemli bir etkiye sahip olacağı belirtilirken salgından dolayı Alman ekonomisinde V tipi bir resesyon tahmini yapıldı. IfW’nn raporunda Alman ekonomisinin geçen yılın durgunluk döneminden sonra yeniden toparlanmaya başladığı bir dönemde virüsten önemli derecede etkileneceği belirtilerek, “Koronavirüsün neden olduğu gerçek ekonomik zarar şu anda ölçülemez.” ifadesi kullanıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER