Çin’de yaşıt iki sağlıkçı COVID-19’a yakalandı: Biri iyileşti, diğeri yenildi

Amerikan New York Times gazetesi Çin’de koronavirüsün patlak verdiği Vuhan’da hastalığı kapan aynı yaştaki iki sağlık görevlisinin hikâyesini yazdı. 29 yaşındaki iki anneden biri hayatını kaybetti, diğeri zor olsa da mücadeleyi kazandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin’de yaşıt iki sağlıkçı COVID-19’a yakalandı: Biri iyileşti, diğeri yenildi

Salgın ilk patlak verdiğinde Dr. Xia Sisi ve hemşire Deng Danjing, hastalıkla mücadelede en ön cephelerde yer aldılar. Virüs bir süre sonra ikisine de bulaştı.

SEFERBER OLDULAR

Deng, 7. No’lu hastanede üç yıldır hemşirelik yapıyordu. Doğma büyüme Vuhanlıydı. 5 yaşında bir kızı vardı. Dr. Sisi, gastroentoloji uzmanıydı. Yüzündeki koca gülüşü nedeniyle ona ‘Küçük Sisi’ ya da ‘Tatlı Sisi’ derlerdi. 2 yaşında bir oğlu vardı. Salgın nedeniyle çalışma saatleri uzamıştı. Dr. Sisi 14 Ocak’ta gece vardiyasından çıkmıştı ki, 76 yaşındaki bir korona hastasının durumunun kötüleşmesi üzerine geri çağrıldı. 5 gün sonra ise bu kez kendisi hastalandı. Ateşi 38.8’e çıkmıştı, göğsü sıkışıyordu. Birkaç hafta sonra hemşire Deng de hastalandı. Yemek gördüğünde midesi bulanıyordu. Ateşi 37.7 dereceydi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER