Askerlikte yeni dönem: 130 bin askere erken tezkere

Askerlikte Cumhuriyet döneminin en kapsamlı değişikliğini getiren yasa teklifi, dün TBMM Genel Kurulu’nda 17 ret, iki çekimser oya karşılık 335 oyla kabul edilerek yasalaştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da yasayı Meclis’te kabul edildikten yaklaşık 2 saat sonra onayladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Askerlikte yeni dönem: 130 bin askere erken tezkere

Zorunlu askerlik süresini altı aya indiren yasa yaklaşık 130 bin askere erken tezkere yolunu açtı, 460 bin bakaya ve yoklama kaçağına da bir defaya mahsus kurasız bedelli askerlikten yararlanma hakkını getirdi. Bir aylık temel eğitimle bedelli askerlik için peşin ödenecek miktar ise 31 bin lira olarak belirlendi. Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılmasından sonra 1927’da düzenlenen askerlik modeli, 92 yıl sonra Cumhuriyet döneminin en kapsamlı değişikliğine uğradı.

Değişiklikler şöyle:

Yeni yasaya göre erbaş ve erler için hizmet süresi 12 aydan 6 aya indi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER