Mustafa Cengiz transferi açıkladı!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, geçen sezon sarı-kırmızılı kulüpte kiralık olarak forma giyen Luyindama'nın bonservisini aldıklarını söyledi. Cengiz ayrıca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a da yanıt verdi. Cengiz, "Rakip yöneticilerden, başkanlardan rica ediyorum; bu coğrafyanın barışa, huzura ve güvene ihtiyacı var. Taraftarı birbirine düşürecek söylemlerden kaçınalım. Bilenle bilmeyen eşdeğer olmaz. Veren el, her zaman alan elden üstündür" dedi.

F5HABER F5HABER
Mustafa Cengiz transferi açıkladı!

Mustafa Cengiz "6'ya yakın transfer yaptık. Bugün Luyindama'yı da bitirdik. Luyindama transferi oldu. Geçen sezon kiralık olarak oynuyordu, onu transfer ettik. Ciddi bir transfer" dedi.

"RAKAMLAR ÇOK YÜKSEK"

Transfer çalışmalarıyla ilgili konuşan Cengiz "Olası herkesle görüşüyoruz. Transfer aylar öncesinden gelen bir süreç. Taraftarlarımızın talepleri bizim için birinci sıradadır. Onların varlığıyla biz varız. Onların taleplerini, koşullar Galatasaray için uygun olduğunda kesinlikle yapmak durumundayız ve 'Yapacağız' diyoruz inşallah. Bir sürü isim geçiyor. Dışımızda o kadar paramatre var ki. Hepsi çok değerli oyuncular. Teknik ekibimiz bunları inceliyor, elimine ediyor, yönetime getiriyor. 1 aylık bir süreç var. Fakat piyasalar müthiş yüksek. Atletico Madrid 120 milyona sağ bek alıyor. Rakamlar çok yüksek. Türk futbolu daralarak hiçbir yere gelemez. Gençleşmeye örnek gösterilen Ajax'ın bütçesi 375 milyon Euro" ifadelerini kullandı.

ALİ KOÇ'A YANIT

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarıyla ilgili bir soruya yanıt veren Mustafa Cengiz "Biz hiçbir camianın kampanyasına asla dil uzatmayız. Ama camiamıza, ya da mensuplarına ve profesyonellerine rakiplerin yöneticileri tarafından söz, laf atılırsa, gereken en şiddetli cevabı veririz. Rakip yöneticilerden, başkanlardan rica ediyorum; bu coğrafyanın barışa, huzura ve güvene ihtiyacı var. Taraftarı birbirine düşürecek söylemlerden kaçınalım. Bilenle bilmeyen eşdeğer olmaz. Veren el, her zaman alan elden üstündür" dedi.

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in Fener Ol kampanyasına söylediği sözlere değinen Koç, “Rakiplerimizden birinin başkanının bize dil uzatması kinayeli yakışıksız konuşmasını üzülerek izledik. Biz tenhada da kalabalıkta da aynı konuşan insanlarız. Kendi hocasına verilen tazminatla ilgili söyleyeceklerimiz bitmedi. İlerleyen dönemlerde söyleyeceğiz. İnsanların kayrıldığı zaman değerli kaynakların nasıl heba edildiğini göreceksiniz. Bunun detaylarını çok yakın zamanda Alper Bey basına aktaracak. Dolayısıyla rakiplerimizde bir gün kampanya etrafında kenetlenebilirler” şeklinde konuşmuştu.

 

SONRAKİ HABER