KAYSO Başkanı Büyüksimitci: 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağız

KAYSO Başkanı Büyüksimitci: 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağız

POSTA POSTA
KAYSO Başkanı Büyüksimitci: 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşacağız

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) ve Dünya Bankası işbirliğinde düzenlenen 'Türkiye’deki Güncel Ekonomik Gelişmeler' konulu toplantıda konuşan Başkan Mehmet Büyüksimitci, "Ekonomide yaşanan toparlanmanın da etkisi ile Kayseri olarak 2,5 milyar dolar olan yılsonu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

KAYSO konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Başkan Mehmet Büyüksimitci, Dünya Bankası yetkilileri ve KAYSO üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, 2020 yılının 2019’dan daha iyi olacağını belirterek, “Üçüncü çeyrekte yaşanan büyüme ile birlikte bir takım parametrelerde de olumlu gelişmeler yaşandı. Enflasyon ve faiz düştü, ihracatta ve sanayi verilerinde artışlar yaşandı. Tüketici güven endeksi gibi öncü göstergelerde yukarı yönlü ivmeler var. Tüm bu gelişmeler ekonomik büyümenin önümüzdeki dönemde daha da hızlanacağını, 2020 yılının 2019’dan daha iyi olacağını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Son dönemde Türk ekonomisinde yaşanan olumlu tablonun ihracat verilerine de yansıdığını kaydeden Başkan Büyüksimitci, 2019 yılının ilk 10 ayında Türkiye’nin ihracatının geçen yıla göre yüzde 2,1 artarken, Kayseri’nin ihracatının yüzde 7,2 civarında artarak, 1 milyar 816 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Yılsonunda ihracat hedeflerine ulaşacaklarını açıklayan Başkan Büyüksimitci, “Ekonomide yaşanan toparlanmanın da etkisi ile Kayseri olarak 2,5 milyar dolar olan yılsonu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER