Konya'daki Çamlık mağaraları doğaseverleri hayran bırakıyor

Konya'nın Derebucak ilçesindeki Çamlık mağaraları, içerisinden akan akarsuları ve eşsiz doğal güzellikleriyle dikkati çekerken, son zamanlarda doğaseverlerin de uğrak yeri haline geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Konya'daki Çamlık mağaraları doğaseverleri hayran bırakıyor

Konya'nın Derebucak ilçesinde, Orta Toros Dağları üzerinde bulunan Çamlık mağaraları, içerisinden akan akarsuları ve eşsiz doğal güzellikleriyle ilgi görürken, son dönemde doğa tutkunlarının ziyaret ettiği gözde bir tabiat alanı haline geldi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün korumasındaki Çamlık Mağaraları Tabiat Alanı'ndaki çok sayıda mağara turizme kazandırılırken, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği de son yıllarda artan yoğun ilgi üzerine doğa ve treeking tutkunları için bu bölgeye geziler düzenliyor.

Güzergah üzerindeki parkurlarda doğada yürüyüş yapan doğaseverler, mağaralara olan hayranlığını gizleyemiyor. Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beyşehir ve Derebucak gibi ilçelerdeki doğal güzellikleri ve tarihi yerleri tanıtmak için doğa yürüyüşleri düzenlediklerini belirtti. Çamlık Mağaraları Tabiat Alanı'nın doğal güzelliğiyle ilgi çeken yerlerin başında geldiğini aktaran Büyükkafalı, Çamlık bölgesinde bazıları "in" şeklinde olan mağaralardan su aktığını söyledi.

Bu mağaraları herkesin görmesi gerektiğini ifade eden Büyükkafalı, şunları kaydetti:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER