16 adımda 16’ncı İstanbul Bienali

16’ncı İstanbul Bienali bugün kapılarını açıyor. ‘Yedinci Kıta’ başlığıyla 10 Kasım’a kadar sürecek olan ve küratörlüğünü Nicolas Bourriaud’nun üstlendiği bienaldeki eserler ücretsiz görülebilecek. İşte ihtiyacınız olan tüm bilgiler ve etkinlik programı...

HÜRRİYET HÜRRİYET
16 adımda 16’ncı İstanbul Bienali

Dünyanın yeni bir jeolojik çağa girdiği konusunda pek çok bilim insanı hemfikir.

16 adımda 16’ncı İstanbul Bienali - Resim : 1

‘Antroposen’ adı verilen bu yeni çağın en belirgin özelliği, ona jeolojik faaliyetlerden ziyade insan faaliyetlerinin yol açmış olması. İşte 16’ncı İstanbul Bienali ana başlığını Antroposen çağının küresel ısınmayla birlikte en gözle görünür sonuçlarından biri olan, Pasifik Okyanusu’nun ortasında bulunan, 3.4 milyon kilometrekare genişliğinde ve 7 milyon ton ağırlığındaki devasa atık yığınından alıyor: ‘Yedinci Kıta’.

İKSV tarafından, Koç Holding sponsorluğunda ve 14 Eylül-10 Kasım tarihlerinde ücretsiz olarak düzenlenen bienalin küratörü, sanat dünyasının önde gelen isimlerinden, akademisyen ve yazar Nicolas Bourriaud.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER