Bakan Selçuk: Bugün neredeyse 96 kat artışla 440 bine yakın işe yerleştirme yaptık

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Aktif İş Gücü Programlarımıza baktığımız zaman 2002 yılında yalnızca 571 kadınımız kurslardan faydalanırken; bugün 300 bini aşkın kadınımız bu programlardan yararlanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Selçuk: Bugün neredeyse 96 kat artışla 440 bine yakın işe yerleştirme yaptık

Yine iş kulüplerimizde kadın yararlanma oranımız artıyor. İŞKUR aracılığıyla 2002 yılında; yalnız 4 bin 543 kadın işe yerleştirilebilmiş. Bugün neredeyse 96 kat artışla 440 bine yakın işe yerleştirme yaptık” dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) koordinatörlüğünde ve Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği (KAİSDER) ile Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) paydaşlığında düzenlenen “İş Dünyasında Kadın İletişim Ağı” tanıtım toplantısına katıldı.

Selçuk, burada gerçekleştirdiği konuşmada, kadınların günlük hayat içinde emeğiyle, çalışkanlıklarıyla, alın teriyle her zaman var olduğunu belirterek, “Ülkemizin geleceği adına kadınlarımızın her anlamda daha etkin konuma gelmelerini istiyoruz. Ekonomik ve sosyal hedeflerimize de bu şekilde daha kolay ulaşabileceğimize inanıyoruz. Kadınlarımızın, istediklerinde ve imkânlar oluştuğunda nasıl güzel işler yapabileceğini de bu toplantıda görüyoruz” diye konuştu. Selçuk, kadınlara İŞKUR aracılığıyla girişimcilik desteği verdiklerini de hatırlattı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER