Sağlıkçıya jestte uzlaşamadılar

Meclis’te görüşmeleri sancılı şekilde devam eden İnfaz Yasası düzenlemesinde yeni tartışma konusu, sağlık personeline şiddetin cezasının ağırlaştırılması oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sağlıkçıya jestte uzlaşamadılar

GENEL Kurul’da tümü üzerine görüşmelerin devam ettiği teklif dün yeni gerilim konuları nedeniyle ağır ilerledi. Terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’daki saldırısı ve çalışma yöntemiyle ilgili tartışmalar nedeniyle görüşmeye iki kez ara verildi. İlk tartışmada MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Diyarbakır’da 5 Kürt vatandaşı kancıkça bir pusuda, şerefsiz katiller tarafından hayatlarını kaybetmişlerdir. Hiç kimse PKK’lı hainlerin affını bu Meclis’ten beklemesin. Bu Meclis böyle bir affı asla gerçekleştirmeyecektir” deyince tartışma çıktı. Milletvekilleri birbirinin üzerine yürüyünce görüşmeye ara verildi. Daha sonra CHP ile AK Parti arasındaki atışmalarla gerilim çıktı.

Sağlık personeline şiddete cezanın ağırlaştırılması için CHP’nin istediği teklifin gündeme alınması önceki gün AK Parti ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

AK PARTİ: MHP’YLE HAZIRLADIK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER