için kaldı

Yapay zekâda stratejik adım

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette yapay zeka, ulusal veri sözlüğü, e-Devlet’in dönüştürüldüğü ‘Dijital Türkiye’ platformu hakkında bilgi verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yapay zekâda stratejik adım

Koç, ulusal yapay zekâ stratejisinin hazırlandığını belirterek şu bilgileri verdi: “Veriden değer üretmeye odaklı bir yönetişim anlayışı doğrultusunda üniversiteler, STK’lar ve savunma sanayi başta olmak üzere özel sektörle iş birliği içinde ulusal yapay zekâ stratejisi hazırlanmaktadır.” Yapay zekâ alanında söz sahibi olmanın yolunu anlatan Koç, “Bu, milli ürün ve çözümler geliştirmek, uzmanlar yetiştirmek, nitelikli insanları bir araya getirmek ve doğru politikaları uygulamaktan geçiyor. Programlamaya meraklı ve yatkın gençlerin yapay zekâya yönlendirilmesi önemli. Yabancı ülkelerdeki araştırmacılar Türkiye’ye çekilmeli, uzman havuzu oluşturulmalı. Dijital Türkiye’deki verilerin analizi ile iş süreçleri iyileştirilecek ve tasarruf sağlanacak” diye konuştu. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER