için kaldı

Kılıçdaroğlu’ndan kurmaylarına "MHP ile tartışmayın" talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar ve MHP arasında yaşanan tartışmalarla ilgili kurmaylarını “Gereksiz yere polemiğe girmeyelim” diyerek uyardı.

POSTA POSTA
Kılıçdaroğlu’ndan kurmaylarına "MHP ile tartışmayın" talimatı

CHP MYK, Kılıçdaroğu başkanlığında telekonferansla toplandı. Toplantıda, siyasetin sertleşen dili ve darbe tartışmaları ele alındı.

"Malzeme vermememiz gerekiyor"

Son bir haftaya damgasını vuran tartışmalara değinen Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sözlerinin gerçeğinden saptırıldığını ve bu sözlerde darbe imasının bile olmadığını ifade etti. İktidarın bilinçli olarak gündemi saptırdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu dönemde Türkiye’nin gündeminin dışına çıkmamalıyız. İktidar bu süreçte suni gündem yaratacak, darbe diyecekler İnönü diyecekler. Kendi beceriksizliklerini örtmek için tartışmalar yaratmak isteyecekler. Bizim bunlara malzeme vermememiz gerekiyor” dedi.

MHP ile tartışmayın

Kurmaylarını uyaran Kılıçdaroğlu, “Gereksiz yere polemiğe girmeyelim. Eleştirilerinizi somut örneklere dayandırın. Ekonomide rakamları kullanın. İnsanların umuda ihtiyacı var, olumsuz cümleler kurmayalım. Vatandaşlarımızın umuda ihtiyacı var. Onlara umut olmalıyız” dedi. Kılıçdaroğlu, partililerinin MHP ile tartışmaya girmemesini de istedi.

‘CHP’yi nasış tasfiye etmek istiyorsunuz?'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘CHP’yi tasfiye edeceğiz’ dediğini öne süren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de yaptığı basın toplantısında özetle şunları söyledi:


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER