Turkcell Superonline Upload hızını artırdı mı?

Turkcell Superonline fiber kullananların Upload hızının arttığı ortaya çıktı. İşte konuyla ilgili detaylar.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Turkcell Superonline Upload hızını artırdı mı?

Türkiye'de kullanılan internet altyapılarında en fazla Upload yani yükleme hızı 5 Mbps olarak belirlenmiş durumda. Bu hızı artırmak için ya kurumsal tarifelere geçmek gerekiyor ya da ek ücret ödemek. Son günlerde yaşanan bir olay ise çok düşük olan ve günlük ihtiyaçlar için uzun süredir yetersiz kalan Upload hızlarının artırıldığını ortaya çıkardı. 

Turkcell Superonline Upload hızını artırdı mı?

Türkcell Superonline fiber abonelerinin yaşadığı ve sosyal medyada paylaştığı ekran görüntülerine göre bu altyapıyı kullananların Upload hızı 20 Mbps civarına yükseltildi. Birden fazla abone tarafından sosyal medyada paylaşılan ekran görüntülerinde bu durum doğrulanıyor. 

Konuyla ilgili olarak görüş istediğimiz Turkcell Superonline yetkililerinden şimdilik bir yanıt alamadığımızı belirtelim. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde yine bu sayfalardan paylaşacağımızı duyuralım. Bu durumun her Turkcell Superonline fiber abonesi için geçerli olmadığını belirtelim. 

Öte yandan Türk Telekom, Vodafone, Kablonet ve benzeri diğer servis sağlayıcılarda böyle bir durumun yaşandığına dair bir bilgi gelmedi. Muhtemelen Turkcell Superonline koronavirüs yüzünden evde kalan abonelerine bu tarz bir iyilik yaptı. Bu durumun kalıcı olup olmadığı ve önümüzdeki aylarda da devam edip etmeyeceği bilinmiyor.

Upload hızı nedir ? Ne işe yarar?

Upload ya da Türkçe ismiyle Yükleme hızı internete bir döküman yolladığınızda geçerli olan hızı ifade eder. Örneğin bir arkadaşınıza 100 MB büyüklüğünde bir döküman yollarken yükleme süresini belirleyen etken Upload hızıdır. Türkiye'de bireysel kullanıcılar için Upload ve Download hızları asimetrik olarak ayarlanmıştır. Örneğin 20 MBps Download hızınız varsa bu hız karşılığında alabileceğiniz maksimum Upload hızı 5 Mbps'dir. Upload hızı özellikle YouTube'a video yükleyen ya da sürekli dosya göndermek zorunda olan kullanıcılar için önemli bir konudur.     

Eğer siz de bu tarz bir hız artışı yaşadıysanız aşağıdaki yorum kısmında bizlerle bu tecrübenizi paylaşabilirsiniz.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER