Ramazan ayında bağışıklığınızı güçlendirmek için bol bol protein tüketin

Tavuk ve hindi eti, vücut tarafından rahatlıkla sindirilip, kaslarımızın güçlü olmasını sağlarken alınan besinleri enerjiye ve vücudun ihtiyacı olan diğer öğelere çevirmede büyük önem taşıyan enzim aktivitelerini destekleyen B6 ve B12 vitaminleri açısından son derece zengin.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ramazan ayında bağışıklığınızı güçlendirmek için bol bol protein tüketin

Diyetisyen Canan Aksoy, “Beyaz et içerdiği yüksek protein sayesinde bağışıklık sisteminin güçlü olması için en önemli besin öğelerinden biridir. Bağışıklık sisteminin en önemli oyuncularının yapıtaşını proteinler oluşturur. Beyaz et protein içeriğinin yanı sıra içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde de sağlıklı ve dengeli bir beslenme için vazgeçilemez bir besin çeşididir" dedi.

Aksoy, ramazan ayıyla birlikte değişecek beslenme düzenine bağlı olarak vücudun dengesini koruyacak ve bağışıklık sistemini güçlendirecek önerilerini de paylaştı.

Özellikle sahur ile iftar arasındaki sürenin 14 saate vardığı bu dönemde oruç tutanları sağlıklı beslenmeden taviz vermemeleri konusunda uyaran Diyetisyen Canan Aksoy, ramazan dönemini sağlıklı bir şekilde geçirmek için iftar menülerinde protein alımının önemine dikkat çekti. Suyun önemine de vurgu yapan Aksoy, “İftarı açarken bir bardak su içmek gün boyu susuz kalan bünyemiz için en sağlıklı seçim olacaktır. Gün boyu aç kalındığı için beyin ve vücut hızlıca yemeğe geçme eğiliminde oluyor ancak bu çok sağlıklı değil. Yemeğe bir kase çorba veya bir parça iftariyelik ile başladıktan sonra mide ve sindirim sistemine çalışması için biraz zaman tanımamız gerekiyor. İftarda sabırlı olmak, besinlerini iyice çiğneyerek ve yavaş yavaş yemek çok daha sağlıklı” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER