Tarım işçilerine ‘izin’ şartı geldi

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, kontrollü sosyal yaşam kapsamında hazırladıkları bazı rehberleri yeniledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tarım işçilerine ‘izin’ şartı geldi

Bunlardan biri de mevsimlik tarım işçilerine yönelik alınması gereken önlemler rehberi oldu. Rehbere göre, COVID-19 hastalığının bulaşıcılığı göz önünde bulundurularak mevsimlik tarım işçilerinin (MTİ) yerleştikleri çadır ve çalışma alanlarından başka bölgelere, ilçelere ve illere izinsiz geçiş yapmaları önlenecek. İşte rehberlerin ayrıntıları:

SOSYAL TEMAS OLMAYACAK

Seyahatleri sırasında tüm araçlarda şüpheli COVID-19 vakaları için koltuk ayrılacak. Yolcu otobüslerinde ve uçaklarda en arka sıra, trenlerde orta vagonda arka iki sıra veya kapalı olan yemek vagonları bu amaçla kullanılacak. Mevsimlik tarım işçileri konaklayacakları alana geldiklerinde İl/İlçe Emniyet Müdürlüğüne haber verilecek. Çevrede yaşayanlar ile sosyal teması olmayacak. Günlük ihtiyaçların sağlanması için temsilci seçilecek. Bu temsilci toplu halde yaşayan mevsimlik tarım işçilerinin tüm ihtiyaçlarını günlük olarak temin edecek. Bu temsilci aracılığı haricinde dışarıdan alışveriş yapılmayacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER