için kaldı

Yumurtalarını dondurmak isteyen kadınlara kötü haber! Garantisi yok!

Newcastle Doğurganlık Merkezi, İngiltere'deki tüm IVF doğumlarını 15 yıl öncesine kadar analiz etti. Araştırmaya göre, kadınların dondurulmuş yumurtalarını kullanarak gebe kalma şansı azalıyor. Uzmanlar, yumurta dondurma işlemi yapan kliniklerin kadınlara dondurulmuş yumurtadan gebe kalmak için beş deneme gerektirebileceğine dair bir uyarı yapması gerektiğini söylüyor.

POSTA POSTA
Yumurtalarını dondurmak isteyen kadınlara kötü haber! Garantisi yok!

İngiltere'de anneliği geciktirmek isteyen kadınlar, yumurtalarının dondurulması konusunda uyarılıyor. Uzmanlar kadınlara ileri dönemde dondurulmuş yumurtadan istedikleri bir zaman bebek sahibi olacaklarını garanti etmiyor. İngiliz bilim insanları kadınların gerekli prosedürü uyguladıktan sonra gebe kalma şansının beşte birden daha az olduğunu keşfetti.

Dondurulmuş yumurtadan gebe kalma başarı oranı yüzde 18

Daily Mail'in haberine göre, Newcastle Doğurganlık Merkezi, yaptığı çalışmada İngiltere'nin 15 yıl öncesine kadar olan tüm IVF doğumları analiz edildi. 2000'li yılların ortalarında IVF doğumları başarı oranının yüzde 18 olduğu ifade edildi. Ancak uzmanlar, dondurulmuş yumurtadan gebe kalma prosedürüne başlamadan önce kadınların beş girişimde bulunabileceği konusunda uyarılması gerektiğini söylüyor.

Erken yaşta yaptırılmalı

Gebe kalma şanslarını artırmak için, kadınlardan yirmili yaşlarının başında yumurtalarını dondurması isteniyor. Prosedürden geçen büyük çoğunluk bunu 30'lu yılların sonlarında yapıyor. Bu da gebe kalma şasını düşürüyor. 

Uzmanlara göre, doğurganlık kliniklerinin, kadınlara yumurta dondurmanın güvenli olduğunu bilgisini vererek anneliği çok uzun süre ertelemelerini teşvik ediyor. Bu da İngiltere'de kadınların üçte ikisinin 35 yaşını dolduruncaya yumurtalarını dondurmadığını gösteriyor. 

Çalışmanın bulguları Edinburgh'daki Fertility 2020 konferansında sunuldu. 

Leeds Fertility'den Dr. Mariano Mascarenhas, 'Yumurtaların erken yaşta saklanabilirse bebek sahibi olma şansının da artabileceğibi söyledi. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER