için kaldı

Türkiye'nin ilk jeoparkları Konya ve Bitlis'te olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Konya'nın Karapınar ilçesindeki Meke Krater Gölü'nün içinde bulunduğu alan ile Bitlis'te yer alan Nemrut Kalderası'nı kapsayan bölge, "Jeopark" alan olarak tescillenecek. Bakanlık tarafından tescil edilmiş Türkiye'nin ilk jeoparkları olacak alanların, "Küresel Jeopark Ağı"na dahil edilmesi ve uluslararası düzeyde tanıtımının sağlanması için UNESCO'ya başvuru yapılacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'nin ilk jeoparkları Konya ve Bitlis'te olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Konya'nın Karapınar ilçesindeki Meke Krater Gölü'nün içinde bulunduğu alan ile Bitlis'te yer alan Nemrut Kalderası'nı kapsayan bölge, "Jeopark" alan olarak tescillenecek.

AA Muhabirinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Bakanlıkça Türkiye'nin Potansiyel Jeopark Alanlarının Tespit Edilmesi Projesiyle alanların bulunduğu bölgelerde sürdürülebilir kalkınma modeli ortaya koyarak, bölge halkına ekonomik katkıda bulunulması hedefleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER