Brüksel’de S-400’leri görüştüler

Milli Savunma Bakanı, NATO toplantısı için gittiği Brüksel’de Patrick Shanahan’ın ayrılma kararı sonrasında ABD’nin yeni Savunma Bakan Vekili olan Mark Esper ile S-400 krizini ele aldı. Taraflar konuyla ilgili pozisyonlarını sürdürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Brüksel’de S-400’leri görüştüler

TÜRKİYE’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemlerini alma konusundaki kararlılığını sürdürdüğü ABD’nin ise başta F-35 savaş uçağı bağlamındakiler olmak üzere bazı yaptırımları devreye sokacağına yönelik söylemini yoğunlaştırdığı bir dönemde NATO önemli bir görüşmeye ev sahipliği yaptı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Vekili Mark Esper ile bir araya geldi. NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesi gerçekleştirilen görüşmede taraflar şu ana kadar işledikleri tezlere bağlı kaldı. Akar, bu sistemlerin alımında geri adım atılmasının söz konusu olmadığını vurgularken Esper, S-400’lerin alınması halinde bunun sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

BİR UYARI DAHA

Görüşme hakkında basına bilgi veren Amerikan kaynakları, S-400’lerin alınmasının Türkiye’nin F-35 savaş uçağı programındaki rolünün sonu olacağı, bunun yanı sıra ardından gelecek Amerikan yaptırımları nedeniyle Türk ekonomisinin zarar göreceği mesajının Esper tarafından Akar’a iletildiğini belirttiler. Üst düzey bir Amerikalı yetkili, “Esper, Türkiye’nin hem S-400 hem de F-35’e birlikte sahip olamayacağı, S-400’leri kabul etmeleri halinde ise sadece F-35 programına değil ekonomik durumlarına ilişkin sonuçları da kabul etmek zorunda kalacakları konusunda kararlıydı” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER